Ordu'nun Ünye ilçesinde son zamanlarda Kapalı Pazar’da meydana gelen hırsızlık olaylarının failleri yakalandı. 5 kişinin organizeli bir şekilde gerçekleştirdiği hırsızlık olayında, şüphelilere yardım ettiği iddia edilen bekçi de gözaltına alındı.

Kapalı Pazar’da 4 gün önce gece saatlerinde 5 kişi, Engin Türk’ün sergisinden 2 bin TL’ye varan kot pantolon ve ceket, Fezail Türk’ün sergisinden bin 500 TL’ye varan hırka, triko, kazak gibi giyecek, bir hırdavat sergisinden de bazı ürünler çaldı. Şikayet üzerine emniyet güçleri olay yerindeki güvenlik kameralarını inceleyerek, hırsızlık olayını gerçekleştirenlerin işgallerini tespit etti. Şüpheliler, emniyet güçleri tarafından yakalandı. Şüphelilerin suçlamaları kabul ettikleri öğrenildi. Zanlılar, ifadeleri alındıktan sonra adliyeye sevk edildi.

ŞARHOŞ NUMARASI İLE BEKÇİYİ OYALAMIŞLAR

Ürünleri çalınan Türkoğlu Giyim işletmecisi Engin Türk, "Dört gün önce gerçekleşen hırsızlık olayında bir miktar kot pantolon ve ceketin çalındığını tespit ettik. Çalınan bu ürünlerin değeri yaklaşık 2 bin TL tutarında. İlgili kişiler hakkında şikâyetimizi yaptık. Zaten yakalandılar. Bundan sonrası adaletin işidir." şeklinde konuştu.

Yine ürünleri çalınan Fezail Türk ise "Sergimizden yaklaşık bin 500 TL tutarında ürün çalındı. Kazak, hırka, triko gibi kıyafetlerin çalındığını tespit ettik. Birkaç kişi sarhoş numarası yaparak bekçileri oyalamışlar, diğerleri ise burada sergimize girerek hırsızlık yapmışlar. Emniyete gidip ifademizi verdik. Gerekli şikâyetlerimizi de yaptık." dedi.

Seyyar Pazarcılar Dernek Başkanı Abdurrrahman Kılıç, "Son zamanlarda Kapalı Pazar yeri ile ilgili hırsızlık olayları üst seviyeye çıktı. Buradaki bekçilere yardımcı olabilmek için nöbetleşerek pazar yerine gelmeye başladık. Dört gün önce ekip olarak organizeli bir hırsızlık vakası daha gerçekleştirildi. Emniyet mensuplarının başarılı bir operasyonu sonrasında 3 gün içerisinde hırsızlık olayını gerçekleştiren kişiler çaldıkları mallar ile yakalandı. Bundan dolayı emniyet müdürümüze ve ekibine çok teşekkür ediyorum." açıklamasını yaptı. Bu olayda asıl üzücü olan ise mallarını teslim ettikleri bekçinin de şüpheliler arasında bulunması olduğunu kaydeden Kılıç, "Bekçimizin de hırsızlık yaptığını kamera kayıtlarından emniyet güçleri tespit etmiştir. Emniyetten beni aradılar, kapalı pazarımızda güvenlikçi olan İ.A.’yı alacaklarını söylediler. Evinde yapılan aramada adeta hırdavat dükkânı gibi çaldıkları ürünleri emniyet güçleri fotoğrafladı. Bu olay bizi çok üzdü. İ.A.’ya burada birçok kişi de yardım yapmıştır. Yardım yapanların bile ürünlerini çalmış. Bunları emniyette itiraf etti." şeklinde konuştu.