Çorum Valisi Ahmet Kara ilde uyuşturucu kullanımında artış olduğu söyledi.

Çorum Valisi Ahmet Kara gazetecilerle düzenlediği aylık değerlendirme ve bilgilendirme toplantısını gerçekleştirdi. Çorum Anadolu Turizm ve Otelcilik Meslek Lisesi'nde gerçekleşen toplantıda Vali Kara gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu.

Çorum'un ithalatı ihracatını geçtiğini ifade eden Vali Kara, bunun üzücü bir durum olduğunu söyledi. Büyük oranda bir ithalat gerçekleştirdiğini dile getiren Vali Kara, Çorum'un işsizlik oranın Türkiye ortalamasının altında olduğunu ancak bunun çok da sevinilecek bir durum olmadığını dile getirdi.

Çorum'da uyuşturucu kullanımında bir artışın yaşandığını ifade eden Vali kara, artış yönünde eyilim olduğunu ve bunun üzücü bir durum olduğunu dile getirdi. Okulların önlerinde ilgisiz şahısların uzaklaştırılması anlamında talimat verdiğini kaydeden Vali Kara, ''Her okulumuza bir adet güvenlik görevlisi vermek için çalışma yapıyoruz. Bunun için milli eğitim müdürlüğümüzün de yetkisi var bir adet güvenlik görevlisi alabiliyorlar. Gençlerimizi kimsenin kucağına atmayacağız.'' dedi.

DSİ 54'ncü Şube Müdürü İlker Arslan'ın Çorum'un 50-55 günlük suyu kaldığına yönelik açıklaması da sorulan Vali Kara, ''Çok talihsiz bir açıklama, ilimizin su sorunu yok'' ifadelerini kullandı.

Seçimle ilgili de açıklamalarda bulunan Kara, güvenilir bir şekilde atlatmak için gerekli tedbirlerin alındığını dile getirdi.