Zeytinburnu'da biri öğrenci Afgan uyruklu 5 kişi bir evde ölü bulundu.İlk belirlemelere göre ölümlere, şofbenden sızan karbonmonoksit gazı neden oldu.

Olay, Ziya Gökalp Mahallesi 47/5 Sokak'taki 5 katlı binanın bodrum katında meydana geldi.

Yakınlarından haber alamadığı için söz konusu adrese giden Afgan uyruklu kişi, uzun uğraşlarına rağmen kapıyı açan olmayınca durumu polise bildirdi.

Çilingir çağırarak kapıyı açtıran polis ekipleri, evde 5 kişinin cesediyle karşılaştı.

Evde duyulan gaz kokusu nedeniyle ölümlerin doğalgaz sobasından sızan gaz nedeniyle gerçekleşmiş olma ihtimali üzerinde duran polis, olay yerine İGDAŞ ekiplerini çağırdı.

YÜKSEK ORANDA KARBONMONOKSİT ÇIKTI
İnceleme sonucu İGDAŞ'tan bir açıklama yapıldı. Olaya şofbenden sızan karbonmonoksit gazının neden olduğu kaydedilen açıklamada şu ifadelere yer verildi:

''İGDAŞ ekiplerinin yaptıkları ilk incelemede doğalgaz tesisatına İGDAŞ'ın bilgisi dışında bacalı şofben bağlandığı ve şofbenin baca bağlantısının uygunsuz bir şekilde yapıldığı tespit edilmiştir. Ortamda yüksek oranda karbonmonoksit gazı ölçülmüştür.

Zehirlenmeye şofbenin bacasından sızan karbonmonoksit gazının sebep olduğu tahmin edilmektedir. Bununla birlikte, zehirlenme ile ilgili kesin sonuçlar, yetkililer tarafından yapılacak incelemeler sonucunda ortaya çıkacaktır.''

Hayatını kaybeden 5 kişiden birinin Türkiye'ye üniversite okumak için geldiği, onu ziyarete gelen 4 kişinin ise 2 haftadır Türkiye'de olduğu öğrenildi.