Ülkemizin genel olarak gündemi ya da şahsımın özel olarak gündemi olarak gördüğüm bazı hususlar hakkında kısa kısa notlar ve görüşlerimi bu yazımda sizlerle paylaşmak istiyorum.

1-FATİHA SURESİ

Fatiha açılış, başlangıç ve ferahlama manalarına gelir. Müslümanın her daim gündeminde yeni zaferler, yeni fetihler ve ilerlemeler olmalıdır. “İki günü birbirine eşit olan ziyandadır” buyuran ve bizlere hep çalışmayı ve başarmayı emreden Sevgili Peygamberimizin (asm) yolunda yürümek tek önemli gündemimiz olmalıdır. Bu gündem doğrultusunda Fatiha Suresindeki gibi dua ediyorum. Her Müslüman günde beş vakit namazda okuduğu Fatiha Suresinin manasını bilmelidir. İşte Fatiha Suresinin meali:

"Rahmân ve Rahîm olan Allah'ın adıyla. Hamd o âlemlerin Rabbi,O Rahmân ve Rahim,O, din gününün maliki Allah'a aittir.(Ey Rabbim!) Ancak sana ederiz kulluğu ve ibadeti. Ancak senden dileriz yardım ve inayeti.Hidayet eyle bizi doğru yola,O kendilerine nimet verdiğin mutlu kimselerin yoluna. O gazaba uğramışların ve o sapmışların yoluna değil."Amin.

2- HABİB-İ NECCAR HAZRETLERİ VE ANTAKYA

Benim gözümde Antakya bir tarafadır, Habib-i Neccar bir tarafadır. Yani Habb-i Neccar Hazretlerini canım gibi severim. Antakya’yı her seyahat ettiğimde öncelikle Habib-i Neccar Hazretlerinin manevi makamını ziyaret ederim. Yüce Rabbim'e sonsuz hamd ederim ki, Habib-i Neccar'a ziyaret bir kez daha nasip oldu. Dost Dost'a bir kez daha kavuştu. Geçen hafta da yine bu manevi makamı ziyaret ederek Habib-i Neccar Hazretlerinin huzurunda ruhuna Fatiha okudum. Elhamdülillah.

Habib-i Neccar Hazretleri, Hz. İsa (as) zamanında Antakya’da yaşamış bir Zat’tır. O zamanlar Antakya’da yaşayan putperestler tarafından başı kesilerek şehid edilen bir Mü’mindir. Ruhuna Fatiha.

3- MİRAÇ KANDİLİ

Geçen hafta Miraç Kandilimizi idrak ettik ve o gecede dualar ettik. Rabbim bizlere manevi yükselişler nasip eylesin. Amin. Manevi yönden yükseliş de her daim gündemimiz olmalıdır.

4-MUTLULUĞUN 5 TEMEL KURALI

a)Düşüncelerinizi endişelerinizden arındırın, rahat yaşayın.
b)Hayatınızı karmaşıklıktan arındırın, basit yaşayın.
c)Kalbinizi nefretten arındırın, sevgiyle yaşayın.
d)Kendinizi karamsarlıktan arındırın, umutla yaşayın.
e)Nefsinizi cimrilikten arındırın, cömert yaşayın.

Evet, bu hayatta her vakit bu gündem yani huzur ve mutluluk en önemli gündemdir. Ve huzur ve mutluluk zor değildir. Mutluluğun bu *5* basit kuralını asla unutmayın.

5- ESKİ GÜZEL GÜNLERİ ANDIM

Yere çömelir bismillah diye başlardık yemeğe.
Başımıza taç yapardık, saygı duyardık emeğe.
Bulgur pilavının yanına bir kuru soğan soyardık.
Yemek mühim değildi, biz mutluluktan doyardık.

Günümüzde birçok insanda olduğu gibi bizde de gündem, eski güzel günlere özlem ve tekrar yaşama isteği ile doludur. Çünkü, günümüzde kanaatsizlik ve hırs bizleri mutsuz ediyor. Maalesef gerçek bu.

6- CUMHURBAŞKANLIĞI HÜKÜMET SİSTEMİ

YSK referandum kesin sonucunu bugün açıkladı ve %51.4 Evet, %48.6 Hayır oyu netleşti. Bu günden itibaren Cumhurbaşkanlığı Hükümet (Devlet Başkanlığı) Sistemine resmen geçiş yapıldı. Milletimizin bu büyük kararı hayırlı ve uğurlu olsun. Bugün 27 Nisan e-muhtırasının 10. Yılı. E-muhtıranın 10. Yılında Milletin tam iktidarına geçiş yapıldı ve askeri darbelere kapı böylece sonuna dek kapanmış oldu.İlginç bir tevafuk bu.Yaşasın Millet.

7- KUT'ÜL AMARE ZAFERİ

Kut'ül Amare Zaferi'nin 101. Yıldönümünde tevafuk oldu güzel ve dopdolu bir programa iştirak ettik. Önce Kut'ül Amare Zaferi hakkında kısa bir bilgi vereyim.

Kut'ül Amare, Ingilizleri Çanakkale'den sonra bir kez daha yenilgiye uğrattığımız bir muharebe. 29 Nisan 1916 yılında Halil Paşa komutasındaki küçük Türk Birliği, kendisinden hep asker ve hem de silah bakımından kat be kat fazla olan İngiltere Askerlerini Bağdat yakınlarındaki Kut Mevkiinde dize getirmiş ve yenmiştir. Kut’ül Amare Zaferi 1951 yılına kadar kutlanan ve o tarihten sonra Bize unutturulan bir Zafer. Ancak, bir kaç yıldır Ülkemizde Kut'ül Amare Zaferi tekrar kutlanmakta ve gençlerimiz bu zaferle bir kez daha Mübarek Ecdadını yad etmektedir.

Tevafuk oldu bu sene Antakya Hz. Ayşe Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencilerinin hazırlamış oldukları Kut'ül Amare Zaferini kutlama etkinliklerine Biz de katıldık. Kız öğrenciler bu büyük zaferi çeşitli sunumlar, şiirler ve piyeslerle tekrar canlandırdılar. Hz. Ayşe Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi Yöneticileri, Öğretmenleri ve Öğrencilerini bir kez daha tebrik ediyor, başarılarının devamını diliyorum. Tüm öğrencilerimizin istikbali ve bahtları açık olsun inşallah.

8-AHLAK BOZUCU TV PROGRAMLARI

Evlilik programları adıyla toplumun ahlaki yapısını temelden bozan TV programları 29 Nisan 2017 günü 690 sayılı KHK ile kaldırıldı. Ve bu Karar, toplumun çok büyük kesiminde sevinç dalgası meydana getirdi. Bu kararlarından dolayı Devletimizin Yetkililerini can-û gönülden kutluyorum. Bu karar hayırlı, uğurlu ve güzel bir Karar. Allah razı olsun.

9- AYASOFYA CAMİİ NE ZAMAN AÇILACAK?

Ayasofya Camii açılacağı günü bekliyor. Müslüman Milletimiz Ayasofya’nın tekrar eski güzel günlerde olduğu gibi Camii olarak hizmet vermesini bekliyor. Ayasofya’yı müze haline getirenler Fatih Sultan Mehmed Han’ın en aziz hatırasına ihanet etmişlerdir. Bu bir ihanettir. Ve Milletimizin ruhunu yaralamaktadır. Ayasofya Camii fethin sembolüdür. Ayasofya Camiin müze haline getirilmesi fethe gölge düşürmektedir. Bu gölge bir an önce ortadan kaldırılmalıdır. Bir an önce bu yanlışlığa, bu duyarsızlığa son verilmelidir. Bir sonraki (691 no.lu) KHK inşallah Ayasofya’nın Camii olarak hizmete girmesiyle ilgili olmalıdır. İnşallah, bu müjdeyi ve bu husustaki Kararı, Devletimizi Yönetenlerden bekliyoruz. Bu müjde ve haber İstanbul’un fetih günü 29 Mayıs’tan önce olursa daha da manalı ve daha da güzel olur.

10- UMUTLUYUM

“Onlar ağızlarıyla Allah'ın nûrunu söndürmek istiyorlar. Halbuki kâfirler istemeseler de Allah Nurunu tamamlayacaktır.” (Saff Suresi, 8)

Benim ezeli ve ebedi gündemim bu ayet-i kerimede beyan edilmektedir. Umutluyum.

Ahmet SANDAL