Dünya, Türkiye gündemini Andımız, Enflasyon gibi sunni konular ile etki altında tutarken şehrimde çok güzel bir ana şahit olduk. Tabi şehir meraklısı olmak lazım iyi okumak için

Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi (KSÜ)’de Metal Mutfak Eşyası sektör temsilcileri ile tanışma toplantısı vardı. Bu sektörde Kahramanmaraş Türkiye’nin yüzde 70’ine Dünya’nın ise yüzde 20’sine sahip. Burada KSÜ yeni Rektörü Prof. Dr. Niyazi Can çıkarak yaklaşık 18 dakikalık bir konuşmaya imza attı. Şimdi şunu dedi bunu dedi demeyeceğim. Bir cümle ile eski baskıcı, yıldırmış, benim dediğim olacak, totaliter üniversite yönetiminin bittiğini anlatacağım.
“Ben çalarım ben oynarım yok. Yani bizim çaldıklarımızda, yapacaklarımız da, oynadıklarımız da şehrimizin ihtiyacına, şehrimizin beklentilerine uygun olacak. Aksi halde biz üniversite olarak varlığımızı sorgulamak zorundayız” bu cümle sayın Rektöre ait. Yani Türkçesi şu, üniversite şehir için bişey üretmezse beton yığınından farksız demek istedi. 92’de kurulan ama yönetimsel zafiyetler nedeniyle, yıllarca akademik kariyerli herkesin yaka silkerek kaçtığı üniversite bir anda şehrin cazibe merkezi haline geleceğinin sinyalini verdi. Bir dönemin güya sosyalist, dışa kapalı, içinde kendilerince bir dünya kuran yöneticilerin yerini, dışa dönük, gelin hep beraber yapılım, siz yoksanız bizimde bir anlam ifade etmiyoruz diyen bir yapıya kavuştu.
Sayın Niyazi Can, kısa zaman içerisinde üniversite ile şehrin dinamiklerini harmanlayarak bir dünya markası çıkarmak için çalışacağının sinyalini verdi. Zaten kişiliği beyefendiliği ve devlet terbiyesi olan bir insanın yapamayacağı yok. Yıllarca şehre tepeden bakan kırmızı plakalı araçları ile aynı Cumhurbaşkanı gibi halkı selamlayan rektörlerin gitmesi beni ne kadar memnun etti anlatamam. 
Kısa bir süre önce KSÜ’mü aman uzak durun diyen Profesörler, Doçentler, Öğretim görevlileri şimdi meslektaşlarını arayarak buraya gelmeler için yoğun mesai harcıyor.
Rektör Can, iki önemli konuyu daha çalıştıklarını bunun bir tanesinin Çocuk üniversitesi birin de nitelikli öğretmen yetiştireceğinin sinyalini verdi. Bu ne demek öğretmenlere artık üniversiteler eğitim vererek bilinçli nesillerin yetiştirmesini sağlayacak. Yani Rektör ve ekibi şehrin 10 yıllık belki de 100 yıllık geleceğini böylelikle çizmiş oldu. Öte yandan 60 tane öğrencisi ile Diş Hekimliği Fakültesi kuruldu. Hem de çevredeki diğer fakültelerden yüksek bir puanla alım yapıldı. Yani kurulmak için kurulmadı. Artık şehrimizde diş doktorları yetişecek….
Şehre yukarıdan bakan yöneticilerin yerine içimizden birisi olan ve şehir sevdalısı olan Rektör Niyazi Hocamıza son olarak görevlerinde başarılar dileriz….
Kalın sağlıcakla