Uşak ilinin en büyük termal tesis projesi olan Hamamboğazı Termal Tesisleri’nde ilgili firmaya yer teslimi yapılarak yapım süreci başladı.
Yaklaşık 2 yıl süren tahsis ve mimari çalışmalarının ardından proje ve ihale çalışmaları tamamlanan Banaz Belediyesi Hamamboğazı Günübirlik Termal Tesisleri Projesinde 44 bin 929 metrekarelik bir alanda uygulanacak.
Toplam 4 bin 700 metrekare kapalı alan, bin 602 metrekare havuz alanları ve 9 bin 800 metrekarelik çevre düzenlemesi ile birlikte toplam 16 bin 102 metrekare inşaat alanı bulunan tesislerde kadın ve erkek tesis alanları ayrı ayrı projelendirildi.
Yetkililerden alınan bilgilere göre ihaleye çıkılmadan önceki yaklaşık maliyeti 11 milyn 177 bin 516 TL olan tesislerin ihalesine 6 firma katılmış ve Kamu İhale Kurumunun kararına göre 8 milyon 774 bin TL yapım teklifi veren Mestan Kenar firmasına ihale edilerek süreç tamamlanmış oldu.
Hamamboğazı Termal Tesisleri’nin maliyetinin 8 milyon 774 bin 000 TL olduğunu belirten yetkililer, finansmanın belediye öz kaynakları ile karşılandığını ve ayrıca Zafer Kalkınma Ajansından bu proje için 910 bin TL hibe aldıklarını ifade ettiler.
Hamamboğazı Termal Tesisleri’nin yapının 300 günde tamamlanacağını belirten yetkililer, Kasım ayı sonuna kadar prefabrik yapıların tamamlanacağını kış döneminde ise mekanik ve elektrik yapıların yapılacağını ifade ettiler. Bahar aylarından itibaren de tesislerin havuz ve diğer dış kısımları tamamlanacak.
Banaz Belediye Başkan Zafer Arpacı; “İlçemizin en büyük yatırımı olan Hamamboğazı Tesislerimizin yapımına başladık. Göreve geldiğimiz ilk günden beri üzerinde çalıştığımız Hamamboğazı projemizde artık sona geldik. 20 Nisan günü gerçekleştirdiğimiz ihalemizde süreç tamamlandı ve Kamu İhale Kurumunun kararına istinaden firmamız belirlendi. Proje 300 günde tamamlanarak halkımızın hizmetine sunulacak. Hamamboğazının yıllardır boşa akan suları artık yatırıma akacak, İlçemizin ekonomisine ve gelişmişliğine su taşıyacak. İhalemizi alan firmamıza hayırlı olsun, bundan sonra süreci dikkatle takip edip tesislerimizin bir an önce tamamlanmasını bekliyoruz. Hamamboğazı İlçemize ve halkımıza hayırlı olsun” dedi.