Uşak’ta yaşayan epilepsi hastası Yasin Akın, bu hastalığından dolayı işsiz kaldığını ve kalbi delik olan oğlunun gerekli tedavi masraflarını karşılayamadığını söyledi.
Manisa’nın Turgutlu ilçesi doğumlu olan Yasin Akın küçük annesi ve babası ayrılmış. Bundan sonra hayatında bir çok zorlukla karşılaşan Akın; " Annem babam 25 sene önce ayrıldı. Annem 20 senedir Uşak’ta. Ben üvey anne eziyeti çektiğim için annemin yanına kaçtım geldim. Burada üvey baba yanında duruyordum. Onlarda eziyet ettiler. Askere gittim askerden sonra evlendim. Eşimle beraber hayatımı devam ettiriyorum. Oğlumun kalbi delik. Oğluma devlet 362 lira maaş bağladı onunla geçimimizi sağlamaya çalışıyoruz, başkada gelirimiz yok. Ben saygıdeğer büyüklerimizden devletimizden bana yardım etmelerini istiyorum. Allah rızası için." dedi.
"YÜCE DEVLETİMDEN YARDIM İSTİYORUM"
2011 yılından beri epilepsi hastası olduğunu söyleyen Akın çalışmaya başladığı işlerden de hastalığı yüzünden çıkarıldığını belirtti. Yetkililerden iş isteyen Akın şu ifadeleri kullandı; "İş buluyorum hiçbir sorunum çıkmıyor ne sabıka kaydı ne başka bir şey. Sağlık raporunda epilepsi hastasıdır diye yazdığı için işyerinden iki gün sonra çıkarıyorlar. Ondan sonra ev sahibiyle kavga ediyoruz. Kirayı ödeyemiyoruz. Oğlum Kenan Ege Akın’ın muayenesi için belirli aralıklarla İzmir’e gidip gelmek gerekiyor. Behçet Uz hastanesine gidiyoruz. Tabi gidiş geliş bir maddi külfet. Ben yüce devletimden yardım istiyorum. Bana iş versinler para mara istemiyorum. Anlımın terinle bileklerimin gücüyle para kazanayım. Çocuğumun da ameliyat olması lazım sigortam yok, yeşil kartım yok hiçbir sağlık güvencemiz yok, temelli kaldık ortada"