Uşak Belediye Başkanı Nurullah Cahan Huzur Park’ta yapımına devam edilen köprülü kavşağı ziyaret etti. Kentte özellikle ana arterlerde trafiği rahatlatma adına çalışmalara devam edildiğini vurgulayan Cahan, Huzur Park köprülü kavşağının da hafta sonu itibariyle hizmete gireceğini söyledi.
Uşak Belediye Başkanı Nurullah Cahan aylık rutin olarak Huzur Park’ta yapılan belediye meclisi toplantısı çıkışında köprülü kavşak çalışmasını ziyaret etti. Cahan burada yaptığı konuşmada şunları söyledi ; "Huzur Park olarak tabir ettiğimiz üst geçidimizin asfalt çalışmasındayız. Arkamızda gördüğümüz ekiplerimiz şu an Uşak belediyesi olarak buranın asfaltını atıyorlar, asfalt çalışmamız bitmek üzere. Burada yapacağımız yol çizgi çalışmalarımızla birlikte önümüzdeki iki üç güne kadar bu köprülü kavşağımızı da hizmete açacağız. İzmir tarafından girişte ve şehir içinde özellikle Kemalöz Mahallemize dönüş kısmındaki bu üst geçidimizi de kullanmaya başlayacağız. Böylece şehir içi ve şehirlerarası trafik de rahatlamış olacak. Görmüş olduğunuz üzere düzenlemelerin tamamında kaliteli asfalt kullanıyoruz. Anayol ile bu yolun da kalitesi şehri içi ulaşımımızı daha da artırarak kaliteli hizmeti sunmuş olmanın mutluluğunu yaşıyoruz."
Şehir içerisinde özellikle kavşak noktalarında kapsamlı bir çalışma yaptıklarını söyleyen Cahan, Şehit Mehmet Çetin Köprülü Kavşağı’nın terminal ve küçük çarşı bölgesinde trafiği rahatlattığını belirtti. Cahan; " Gayet nezih bir şekilde oldu. Trafik artık burada alttan çok rahat bir şekilde akıyor. Yana yollarımız da gelişti. Biliyorsunuz şimdi bir sonraki kavşağımız olan stadyum kavşağımız da da çalışmalarımız devam ediyor. Aralık ayında inşallah orayı da bitireceğiz. Buranın da bitmesiyle birlikte artık şehir içi hem dönüş kavşaklar, hem anayol ve yan yol bağlantıları bir nizama girmiş olacak. Burası trafiğe girdikten sonra özellikle stadyum kavşağı da bittikten sonra trafiğin akışına bakacağız özellikle şimdi Dikilitaş kavşağındaki kırmızı ışık şehirlerarası trafik akışını kitleme oranı ne? Ne kadar kilitliyor? Nasıl bir pozisyonu var? Birlikte değerlendireceğiz ona göre karar vereceğiz." dedi
Yol çalışmaları sırasında trafik sıkışıklıklarının yaşandığına ve çevreye ister istemez belirli bir rahatsızlık verildiğine değinen Başkan Cahan Uşak halkına gösterdiği sabırdan dolayı teşekkür etti. Cahan konuşmasını şu şekilde sonlandırdı; "Öncelikle şunu belirtmek istiyorum. Bu süreçte trafik sıkışıklığı mutlaka yaşanıyor. Yani külfet olmadan nimete ulaşma şansımız zor. Ben halkımızın bize gösterdiği sabır için teşekkür ediyorum. Mutlaka çalışmalar sırasında trafikte bazı sıkışıklıklar, aksaklıklar meydana gelebiliyor, ama neticesi çok güzel oluyor, olacak. İşte burada da hafta sonu itibariyle bu rahatlığı hep birlikte yaşayacağız. Şimdiden ben Huzur Park’taki köprülü kavşağımız hayırlı olsun diyorum."
Belediye Başkanı Cahan gerçekleştirdiği ziyarette çalışanlara ve beraberindeki gazetecilere baklava ikram etti.