1950 yılında Kore Savaşına sevk edilen ilk birlikte yer alan Kore Gazisi Bekir Temel vefat etti. Gazi Temel, Uşak Valisi Ahmet Okur’un da katıldığı cenaze töreniyle son yolculuğuna uğurlandı.
Uşak’ın Eskisaray Köyü’nde 6 çocuk babası Gazi Bekir Temel için askeri tören düzenlendi. Köy caminde kılınan cenaze namazının ardından Temel’in cenazesi bir süre askerlerin omzunda taşındıktan sonra vatandaşlar tarafından köy mezarlığına getirilerek defnedildi.
Cenaze törenine Vali Ahmet Okur, İl Jandarma ve Garnizon Komutanı Jandarma Albay Nedim Selbisu, Belediye Başkanı Nurullah Cahan, Vali Yardımcısı Sait Topoğlu, Temel’in ailesi ve vatandaşlar katıldı.
Vali Okur “Aziz milletimiz Kore Savaşı’nda tüm milletlere örnek olacak bir davranış sergilemiştir. Kendi vatanından binlerce kilometre uzakta Kore’de 750’ye yakın şehit vermiştir. Bugün aramızdan ayrılan Gazi Bekir Temel isimli hemşehrimiz gibi çok sayıda gazi de o mücadelenin canlı şahitleriydi. Şehitlerimize rahmet halen hayatta olan gazilerimize de uzun ve sağlıklı ömürler diliyorum” dedi.