Tüm Türkiye’de olduğu gibi Uşak’ta da halk meydanları boş bırakmıyor. İlk günkü heyecan ve katılımla 7’den 77’ye herkes artık Uşak’ın demokrasi meydanı diyebileceğimiz kent meydanında toplanmaya devam ediyor.
Uşak Belediye Başkanı Nurullah Cahan ve Ak Parti Uşak Milletvekili Mehmet Altay’da bu meydanda halkı dün gece yalnız bırakmadı.
Burada halka hitap eden Başkan Cahan 1933 yılında Uşak’ta çekilen fotoğrafı ve fotoğraftaki "Cümhuriyeti Biz Böyle Kazandık" yazılı pankartı hatırlattı. Cahan; " Yıl 1933. Hani Uşak’a ait bir resmimiz var. Ne yazıyor "Cümhuriyeti Biz Böyle Kazandık" . Kimler var? Kadınlarımız var. Ellerinde top mermileri, tank mermileri var. Gençlerimiz var. O zamanın Belediye Başkanı var. Bürokrasisi var ve devlete millete sahip çıkan güzel bir tablo var. O tablonun bir emsali işte burada. Tarihi bir fotoğraf, tarihi bir an. Allah hepinizden razı olsun." İfadelerini kullandı.
"BU MİLLETTEN ALLAH RAZI OLSUN"
Uşak Milletvekili Mehmet Altay da meydanda yaptığı konuşmada darbe girişiminde yaralanan vatandaşları ziyaret ettiklerini söyledi. Onlardan dinlediklerini Uşaklı vatandaşlarla paylaşan Altay ; " Hiç düşünmeden eşiyle, evladıyla helalleşip sokağa çıkmış olan kardeşimiz anlatıyor. Genelkurmay kavşağında, kendilerine biz bu milletin evladıyız diyen, üzerlerine askeri üniforma giydirilmiş bu teröristler tarafından hiç acımadan kayınbiraderi şehit ediliyor ve kendisi iki üç noktadan vuruluyor. Bu kardeşimiz ’Vatan sağ olsun’ diyor. İşte bu milletin iradesi bu. Milletin feraseti bu. Bugün buradaysak ve sizlerle bu hasbihali yaşıyorsak ve geleceği ilişkin ümitlerimiz varsa Allah (C.C)’ın bizlere olan rahmeti ve yardımı ve milletimizin feraseti sağ duyusu ve kararlılığı sayesindedir. Bu milletten Allah razı olsun" dedi.
Bir vatandaş yüzüne Gülen fotoğrafı yapıştırılmış bir kukla getirdi. Kuklada ’Hain Fetö’ye idam’ yazılıydı. Bunun ardında oradaki vatandaşlar bir ağızdan idam istedi. Bunun üzerine Milletvekili Altay; "Milletin isteği TBMM’de emir telakki edilir." dedi. Daha sonra Gülen’in kuklası yakıldı.