Vali Ahmet Okur, Kütahya Valisi Şerif Yılmaz, Başbakanlık Müşaviri Muammer Yaşar Özgül ve Fatih Uğurlu, Ulubey Kanyonları’nda kurulan "cam terasa" konuk oldu.
Ulubey Kaymakamı Ahmet Solmaz’ın karşıladığı müşavirler ve Uşak Valisi Ahmet Okur ile Kütahya Valisi Şerif Yılmaz’ında yer aldığı ziyarette, projeler hakkında Solmaz’dan bilgi aldı.
Başbakanlık Müşaviri Muammer Yaşar Özgül yaptığı açıklamada, Ulubey Kanyonları’nın turizme kazandırılmasında, "cam terasın" önemli katkı sağladığını ve turizim açısından değerlendirilmesi gerektiğini söyledi.
Cam terasın üzerinde oldukça heyecanlandığını ifade eden Özgül, şunları kaydetti:
"Uşak Valimiz Ahmet Okur ve Ulubey Kaymakamız Ahmet Solmaz güzel projelere imza atmışlar. Bugün bunu gördük. İnşallah ileride turizm cenneti olur. Burada bulunan güzellikleri en iyi şekilde değerlendirmek lazım. Gerçekten harika bir proje olmuş. Yükseklik korkusu olanlar için terasa çıkmak daha zor. Adrenalin dolu bir yüksekliği var. Bazı Arkadaşlar korkup çekiyorlarmış. Bana oldukça ilginç ve güzel geldi. Herkesin gelmesini, bu duyguyu yaşamasını tavsiye ederim. Ulubey Kanyonları’nın tanıtılması ve bölgeye ziyaretçi çekilmesi için projeler çok önemli. Emeği geçenlere teşekkür ediyorum."
Kütahya Valisi Şerif Yılmaz ise daha önce cam terası gezdiğini ve herkesin görmesi gerektiğini söyledi.
Ulubey kanyonlarının ender bulunan yerler arasında yer aldığını belirten Yılmaz, "Ulubey kanyonlarında son zamanlarda yapılan çalışmalar ile kanyonun turizme kazandırılmasında bizimde katkımız oldu. Zafer kalkınma ajansı ile buraya kaynak aktarıldı. Ulubey kanyonları, kalkınmaya öncülük edilecek bana göre ender yerlerden bir tanesi. Bugün görüyorum ki ilave tesislerle beraber kanyon geliştiriliyor. Yapılacak projeler bitiminde Ulubey kanyonları cazibe merkezi olacağına inanıyorum. Var olan doğal güzellikleri insanlık aleminin görmesi gerekiyor. Herkesin gelip gezmesi ve görmesi gereken bir yer. Buradaki çalışmalarda emeği geçen herkese teşekkür ederim." ifadelerini kullandı.
Uşak Valisi Ahmet Okur, "cam terasın" açılmasının ardından 11 aylık sürede 110 bin kişiyi ağırladığını ve ziyaretçi sayısının her geçen gün arttığını söyledi.
Ulubey kanyonlarının, Uşak’ın sahip olduğu değerlerinin merkezi olduğunu kaydeden Okur, "Burası bir çok medeniyete ev sahipliği yapmış, içinde tarih barındıran bir bölge. Eskiden sebze ve meyve yetiştirilen bu alan cam terasla birlikte Uşak’ın turizmine ciddi katkılar sağlıyor ve sağlayacak. Bizden önce tamamlanan cam teras ziyaretçi sayısına baktığımızda her sene 150- 200 bin civarında insanımızın burayı görmeye geldiğini görüyoruz. Bu turizm için büyük bir başarı. Bu proje kısa süre içinde büyük bir başarıya ulaştı. Kanyonunda içinde bulunduğu bu bölge, Blaundus antik kenti ve diğer tarihi yerleşimlerin bulunduğu yerleri ile yer altındaki değerlerimizi gün yüzüne çıkartarak, yabancı turizmin de çok ciddi anlamda geleceğini değerlendirerek büyük bir potansiyel haline getirmiş olacağız. Yaşlısı, genci, yerlisi, yabancısı herkes şu anda burada. Dünyanın en büyük cam terasında çok farklı bir hissi, çok farklı bir adrenalini yaşıyorlar. Buraya sadece kanyonu görmek için gelmiyorlar belki ama geldiklerinde de adrenalin yaşıyorlar. Hakikaten yüksekten korkusu olup olmadığına bakıyorlar. Biraz önce gördüğünüz üzere çığlık atanlar oldu ve burası gerçekten insanı heyecanlandıran ve farklı bir atmosfere sevk eden güzel bir eserimiz. Kanyon, Uşak’ın tanıtımında merkez olarak yer alıyor. Herkesin gezip görmesi gereken bir yer" dedi.