Türkiye darbe girişiminden bu yana meydanları boş bırakmıyor. Uşak halkı da üç gündür kent meydanını doldurarak cuntaya karşı nöbet tutuyor.
Uşak Belediyesi de devletine sahip çıkan vatandaşlarına kolaylık sağlamak için çeşitli uygulamalar düzenledi. Kent meydanının hemen yanında buluna belediyeye ait kafeteryada vatandaşlara sabaha kadar çay ve yiyecek ikramı yapılıyor. Ayrıca şehir içi toplu taşıma ücretleri de üç gün boyunca alınmayacak.
Bugünde Uşak Valiliğinin önünde bulunan kent meydanında halk demokrasisine sahip çıkmak için toplandı. Burada halka hitap eden Ak Parti Uşak Milletvekili Alim Tunç yapılan darbe girişimini aklı selime sahip olanları yapamayacağı bir iş olarak değerlendirdi. Bunu ancak aklını kiraya vermiş, uyuşturulmuş haşhaşilerin yapabileceğini söyleyen Tunç: " Bunlar akıllarını yitirmiş akılları olsa bu ülkenin menfaatine çalışırlar." dedi.
"Ben sizi çok seviyorum. Uşak’ı çok seviyorum" diyen Tunç konuşmasını şu şekilde sürdürdü; "Uşak’a yapabilecek hizmetlerin hepsini yapmaya çalışıyoruz. Eksiklerimiz olabilir ama sizlerin desteğiyle, parti teşkilatımızla, Belediyemizle, diğer sivil toplum kuruluşlarımızla Uşak’ı hak ettiği yere getirmek için hizmet etmeye söz veriyoruz. Ben parti teşkilatımızın yanında diğer partilerin yanında sivil toplum kuruluşlarına da çok büyük teşekkür ediyorum. Burada özellikle memur ve işçi temsilcilerine, muhtarlarımıza teşekkür ediyoruz. Türkiye’de herkes görevini çok iyi yaptı. Bir Arap basınında bir twet okudum "Türkler vatanın kıymetini biliyor" diyor. Allah sizlerden razı olsun. Biz son kaleyiz bizim başka gidecek yerimiz yok."