Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile düzenlenen ve TOBB Başkanı M. Rıfat Hisarcıklıoğlu’nun da katıldığı istişare toplantısıa, Uşak Ticaret ve Sanayi Odası (UTSO) Yönetim Kurulu Başkanı S. Selim Kandemir’de katıldı.
Toplantıda konuşan Hisarcıklıoğlu ; "Bu camia, demokrasiye ve sandığa sahip çıktı. Bundan sonra da devletimizin yanında, milletimizin emrinde olacağız. Bu ülkeyi, bu milleti daha zengin yapmak için çalışacağız. Şimdi eskisinden daha büyük işler yapmak zorundayız. Daha fazla yatırım, istihdam, ihracat sağlamak zorundayız.” dedi.
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’da yaptığı konuşmada, "Hiç şüpheniz olmasın, 15 Temmuz bu milleti bayraksız, vatansız, devletsiz bırakma girişimidir çünkü bu girişimde bulunan ihanet şebekesinin ne millet, ne bayrak, ne vatan, ne de devlet diye bir derdi yoktur" ifadelerini kullandı.
UTSO Yönetim Kurulu Başkanı S. Selim Kandemir, toplantı sonrasında yaptığı açıklamada darbe girişiminin hiçbir zaman kabul edilemeyeceğini vurguladı. Bu zamanda her zamankinden daha fazla birlik ve beraberliğe ihtiyaç olduğuna değinen Kandemir, Uşak Ticaret ve Sanayi Odası’nın her zaman demokrasiye ve milli iradeye sahip çıkacağını belirtti.