Uşak Üniversitesi 2015-2016 akademik yılı mezuniyet töreni yapıldı.
Uşak Bir Eylül Şehir Stadı’nda gerçekleşen mezuniyet töreni mezun öğrencilerin kortej yürüyüşüyle başladı. Kortej yürüyüşünün ardından öğrenciler adına Fen Edebiyat Fakültesi Çağdaş Türk Lehçeleri ve Edebiyatı Bölümü öğrencisi Hakan Yöyen konuşma yaptı. Hakan Yöyen bu yıl, Uşak Üniversitesi’nin kuruluşunun 10. yılı olması dolayısıyla ayrı bir anlam taşıyan 2015-2016 mezuniyet töreninde bir araya gelmekten büyük mutluluk duyduğunu belirterek “Ayrıca, mezuniyet töreni dolayısıyla, arkadaşlarım adına bu konuşmayı yapıyor olmaktan da büyük onur duyduğumu belirtmek isterim. Bizler “Aklın ve bilimin ışığında saygın bir üniversiteden, Uşak Üniversitesi ailesinden mezun olmanın büyük gururunu ve onurunu yaşıyoruz. Bu üniversitede gördüğümüz sıcaklık yakınlık samimiyet ve içtenlik bizi gerçek bir aile yapmış ve Uşak Üniversitesi ailemizin üniversitesi olmuştur. Uşak Üniversitesinde eğitim öğretim hayatımız huzurlu ve güvenli bir şekilde geçmiş hocalarımız bize aile sıcaklığıyla yaklaşmışlardır. Ayrıca üniversite hayatımız boyunca huzurlu bir ortamda öğrenim görmemizi sağlayan Rektörümüz Prof. Dr. Sait Çelik’e ve üniversite yönetimine de teşekkürlerimi sunarım. Yeni ve güçlü Türkiye’nin teminatı bizleriz. Çünkü bizim bir hayalimiz var. Güçlü, ezilenlerin, sömürülenlerin, mazlumun yanında, lider ve modern bir ülke. Bu hayalimizi gerçekleştirmek bizim boynumuzun borcu olsun! Bütün arkadaşlarımın yolu açık olsun.”dedi.
Rektör Prof. Dr. Sait Çelik mezuniyet töreninde yaptığı konuşmasının başında 13 Mayıs 2016 Cuma günü Hakkari’de meydana gelen ve biri Uşaklı olmak üzere 8 vatan evladımızın şehit olduğu terör saldırısını lanetleyerek ülkemizin ideallerine ulaşmasını engellemek adına maşa olarak kullanılan terör örgütünün askerimize ve polisimize yönelik hain saldırılar yapmaya devam ettiğini söyledi. Devletimizin büyük ve güçlü bir devlet olup bu saldırılara boyun eğmeyeceğinin altını çizen Rektör Çelik, devletimizin lider ülke Türkiye yürüyüşüne devam edeceğini ve son terörist etkisiz hale getirilinceye kadar terörle mücadelesini amansız bir şekilde sürdüreceğini söyledi.
Rektör Çelik; “Uşak Üniversitesi adeta ülkemizin ve dünyanın üniversite tecrübesini bünyesinde barındırmaktadır. 2000’li yıllardan önceki Türkiye’de atılan birçok temel yarım kalıyor, bir fakülte binası dahi 8-10 yılda ancak tamamlanıyordu. Ancak gelinen noktaya baktığımızda, kısa zamanda uzun mesafeler kaydeden, önemli yatırımlar yapan, istatiksel olarak hızla büyüyen üniversitemiz, iddia sahiplerini mahcup etmiştir. Kuruluşunun 10. Yılında üniversitemiz, fiziksel ve beşeri alt yapısını tamamlamış model bir yerleşke haline gelmiştir. Uşak Üniversitesi bir plato üzerinde, çam ormanları içerisinde, modern mimarisiyle, eğitim araç gereçleri, laboratuvar ve atölyeleriyle göz doldurmaktadır. ÖSYM 2014-2015 yılı tercih istatistiklerine göre, Uşak Üniversitesi 190 üniversite içerisinde ilk 24 içinde yerini almıştır. 2015-2016 yılı ÖSYM kontenjanlarımızın tamamı tercih edilerek dolmuştur. Yükseköğretim Kurulu’ nun 2014-2015 eğitim-öğretim yılı verilerine göre, uluslararası öğrenci sayısı itibariyle de 12. sıradayız.” dedi.
Anne babalara seslenen Rektör Prof. Dr. Sait Çelik, Uşak Üniversitesi olarak anne babaların biricik varlıkları olan evlatlarını mesleki kariyerleri açısından hayata donanımlı olarak hazırladıklarını ve bu donanım, bu inanç ve azimle Uşak Üniversitesi mezunlarının; 2023 Türkiye’sinde rol alacak, 2053 Türkiye’sini hazırlayacak, 2071 Türkiye’sini inşa edecek nesil olduğunu belirtti. Çelik; “Dileğim, sizlerin yeniliklere açık, sürekli öğrenmeye istekli, araştıran ve sorgulayan, ülke sorunlarına karşı duyarlı, sorun çözme yeteneğine sahip, demokrasiye, hukuka ve insan haklarına saygılı, tarih ve medeniyet bilincine sahip kişiler olarak ülkemize ve insanlığa hizmet etmenizdir. Mezun olmanız aramızdaki gönül bağının koptuğu anlamına gelmez. Üniversitemizin kapısı size her zaman sadık bir dost sıcaklığıyla açık duracaktır. Bu duygu ve düşüncelerle yeni mezunlarımıza başarılar diliyor sizleri gururla uğurluyor hepinizi gözlerinizden öpüyorum. Yolunuz açık olsun.”
Vali Ahmet Okur, Hakkari’de gerçekleşen menfur saldırıyı kınayarak şehitlerimize Allah’tan rahmet, yakınlarına başsağlığı diledi. 10. Yılını yaşayan Uşak Üniversitesi’ni kat ettiği yüksek mesafeden dolayı tebrik eden Vali Ahmet Okur, mezun olan gençlere tavsiyelerde bulunarak iş ve aile hayatlarında huzurlu, başarılı olmalarını, Uşak’ın gönüllü elçileri olmalarını söyledi.
Konuşmaların ardından fakülte ve meslek yüksek okullarımızdan dereceyle mezun olan öğrencilerimize plaket verilerek mezuniyet pastası kesildi.
Törenin sonunda öğrenciler keplerini havaya atarak mezuniyet sevinci yaşadı.