Üniversite öğrencilerinin üniversite deneyimleri hakkında geniş bir bakış açısı sağlamaya yönelik yapılan Türkiye Üniversite Memnuniyet Araştırması (TÜMA) sonuçları açıklandı.
Temel amacı Türkiye’deki üniversitelerin öğrencilerini tatmin etme düzeylerini belirmek ve bu kapsamda üniversiteleri öğrencilerin tatminkar olma düzeylerini sıralama olan TÜMA 2016 araştırmasına göre 10. Yılını kutlayan Uşak Üniversitesi 2000 yılından sonra kurulan 57 devlet üniversitesi arasında öğrenci memnuniyeti sıralamasında 3 ayrı kategoride Türkiye 2. oldu. Uşak Üniversitesi genel sıralamada da 4. sırada yer aldı.
TÜMA verilerini değerlendiren Uşak Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Sait Çelik, sonuçların Uşak Üniversitesi’nin ne kadar doğru ve yerinde çalışmalar yaptığının kanıtı olduğunu söyledi. 2006 yılında kurulan Uşak Üniversitesi’nin kısa zamanda büyük işler başardığını belirten Rektör Çelik; “Uşak Üniversitesi öğrenci merkezli bir üniversitedir. Türkiye Üniversite Memnuniyet Araştırması (TÜMA) sonuçları da bunun kanıtı niteliğindedir. Araştırmanın bulgularını incelediğimizde 10. Yılını kutlayan Uşak Üniversitesi 2000 yılından sonra kurulan devlet üniversitesi öğrenci memnuniyeti genel sıralamasında 4. sırada, tüm devlet üniversiteleri öğrenci memnuniyeti genel sıralamasında ise 38. sırada yer alıyor. Araştırmanın öğrenim deneyiminin tatminkârlığı, yerleşkenin ve yaşamının doyuruculuğu, akademik destek ve ilgi, kurumun yönetim ve işleyişinden memnuniyet, öğrenme imkan ve kaynaklarının zenginliği ve kişisel gelişim ve kariyer destekleri olmak üzere 6 alt bileşeninin sonuçlarına baktığımızda ise 2000 yılından sonra kurulan devlet üniversiteleri arasında öğrenim deneyiminin tatminkarlığı sıralamasında 2. , yerleşkenin ve yaşamının doyuruculuğu sıralamasında 2. , akademik ilgi ve destek sıralamasında 2. , kurumun yönetim ve işleyişinden memnuniyet sıralamasında 10. , öğrenme imkan ve kaynaklarının zenginliği sıralamasında 10. , kişisel gelişim ve kariyer desteği sıralamasında ise 10. sıradadır. Tüm devlet üniversiteleri arasında öğrenim deneyiminin tatminkarlığı sıralamasında 16. , yerleşkenin ve yaşamının doyuruculuğu sıralamasında 21. , akademik ilgi ve destek sıralamasında 28. , kurumun yönetim ve işleyişinden memnuniyet sıralamasında 50. , öğrenme imkan ve kaynaklarının zenginliği sıralamasında 51. , kişisel gelişim ve kariyer desteği sıralamasında ise 53. sıradadır.” ifadelerini kullandı.