Uşak Üniversitesi son 5 yılda öğrenci sayısında rekora koşuyor. Özellikle son beş yılda yapmış olduğu atılımlarla dikkat çeken Uşak Üniversitesi gerek nicel gerekse de nitelik olarak büyümesiyle dikkat çekiyor .
2006 Yılında kurulmasına rağmen daha önceden kurulmuş bir çok üniversitede olmayan imkanları öğrencisine ve personeline sunan Uşak Üniversitesi bilimsel altyapısı fiziki imkanları ve bilim dünyasına olan katkılarıyla adından sıkça söz ettiriyor.
Uşak Üniversitesi son beş yılda öğrenci sayısındaki yüzde 320 büyüme ve 31 bin 56 öğrencisiyle şehre de önemli katma değer sağlıyor. Uşak Üniversitesi bugün 12 Fakülte, 3 Enstitü, 3 Yüksekokul, 11 Meslek Yüksekokulu, 23 Araştırma ve Uygulama Merkezi, 630 akademik ve toplamda 1.160 çalışanı olan önemli bir eğitim merkezi haline dönüşmüş durumda.
2011 yılında toplam öğrenci sayısı 9 bin 714 olan Uşak Üniversitesine sadece 2016-2017 eğitim öğretim yılında yeni kayıt yaptıran öğrenci sayısı 9 bin 550 öğrenci oldu. Konuyla ilgili açıklama yapan Uşak Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Sait Çelik ’’Üniversitemiz özellikle devletimizin destekleri bizlerin gayretleriyle Yükseköğretim kurumları sıralamasında ciddi sıçrayışlar yapmıştır’’ dedi. ÖSYM tercih istatistiklerine göre Uşak Üniversitesi’nin 185 üniversite içinde öğrenci tercihlerinde ilk 24 üniversite içinde yer aldığını ve tercihlerin gözde üniversitesi olan Uşak Üniversitesi’nin uluslararası öğrenci sayısı itibariyle de en fazla tercih edilen üniversiteler arasına girdiğini sözlerine ekleyen Rektör Çelik 2016 yılı YÖK istatistiklerine göre Uşak Üniversitesi’ nin yabancı uyruklu öğrenci sayısı en fazla olan 7. üniversite olduğunu sözlerine ekledi. Rektör Çelik ; ’’ Öğrenci merkezli yapılanan üniversitemiz Türkiye Üniversite Memnuniyet Araştırması (TÜMA) sonuçlarına göre 2000 yılından sonra kurulan 50 devlet üniversitesi içinde birçok alanda 2. olurken öğrenci memnuniyeti genel sıralamasında 4. olmuştur. Bu sonuçlar yeni nesil gençlerin gerçekten bilinçli tercih yaptıklarını göstermektedir. Kampüsümüz doğa ile iç içe öğrenci merkezi, öğrenci çarşısı, kütüphanesi, spor kompleksleri ve nitelikli laboratuvar, atölye ve derslikleri ile göz doldurmaktadır. Devlet üniversiteleri ve fakültelerini akademik teşvik puanları esas alınarak, akademisyenlerin çalışkanlığını ve başarısını ölçen DÜS verilerine göre Eğitim Fakültemiz Türkiye 1. olmuştur. Yine Ziraat ve Doğa Bilimleri Fakültemiz Türkiye 11. si olurken, Fen Edebiyat Fakültemiz 12. sırada yer almıştır. Mühendislik Fakültemiz de birçok köklü mühendislik fakültelerini geride bırakarak 16. olmuştur. Bütün bu güzel gelişmelere ilave olarak Uşak Üniversitesi’nin bölgesel kalkınma için ihtiyaç duyulan alanlarda özel olarak teşvik edilecek 5 üniversiteden biri olarak pilot üniversite seçildiğini belirten Çelik Uşak Üniversitesi olarak bütün enerjileriyle çalışmaya devam edeceklerini belirterek Uşak Üniversitesi zirveyi zorlamaya devam edecektir" şeklinde konuştu.