Uşak Üniversitesi’nde 10 Kasım Atatürk’ü Anma Günü etkinlikleri gerçekleşti.
10 Kasım Atatürk’ü Anma Günü dolayısıyla ilk etkinlik Uşak Üniversitesi Atatürk Anıtı önünde yapıldı. Çelenk Sunma törenine Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Sayın Dalkıran, Prof. Dr. Osman Nafiz Kaya ile Prof. Dr. Cengiz Soykan, akademik ve idari personel ve öğrenciler katıldı.
Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Sayın Dalkıran’ın Atatürk Anıtı’na çelenk sunmasıyla başlayan tören Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından sona erdi.
Çelenk Sunma Töreninin ardından Uşak Üniversitesi Atatürk İlkeleri ve İnkılâp Tarihi Araştırma ve Uygulama Merkezi tarafından “Atatürk ve Demokrasi” adlı konferans düzenlendi.
Konferansa Rektör Prof. Dr. Sait Çelik, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Sayın Dalkıran, Prof. Dr. Osman Nafiz Kaya ile Prof. Dr. Cengiz Soykan, Atatürk İlkeleri ve İnkılâp Tarihi Araştırma ve Uygulama Merkezi Müdürü Doç. Dr. Mehmet Karayaman, akademisyenler ve öğrenciler katıldı.
Mustafa Kemal Paşa Amfisi’nde yapılan konferansa Doç. Dr. Mehmet Karayaman konuşmacı olarak katıldı. Doç. Dr. Mehmet Karayaman, Atatürk’ün demokrasi anlayışının millet iradesine dayalı bir demokrasi anlayışı olduğunu söyledi.
“Atatürk ve Demokrasi” adlı sunumunu gerçekleştiren Doç. Dr. Mehmet Karayaman’a konferans sonunda Rektör Prof. Dr. Sait Çelik konuşmasından dolayı teşekkür ederek plaket verdi.
Konferansın ardından Uşak Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Resim Bölümü tarafından hazırlanan “Atatürk Porteleri” isimli sergi gezildi.