Belediye Başkanı Nurullah Cahan Kent Park Projesi kapsamında bir müjde daha verdi. Cahan, “Projemiz dahilinde mevcut stadyumu yıkarak yerine Kalfa Korusu bölgesinde 15 bin kişilik UEFA standartlarında bir stat yapacağız” dedi.
Uşak Belediyesi kentin gelişmesinde ve değişimde lokomotif bir rol üstlenecek Kent Park Projesi’nde hergün daha da hedeflerine ilerliyor. Proje kapsamında bölge sınırları içinde kalan kurumların yıkımlarına başlayan Belediye, kalan kurumların taşınma işlemlerini de hızlandırmıştı. Son olarak bitmek üzere olan Endüstri Meslek ve Kız Meslek Liseleri yeni eğitim ve öğretimde yeni binalarında olacak. Boşaltılan binalar ise yıkılacak. Diğer yandan proje sınırları içinde kalan resmi kurumlar için de işlemler devam ediyor. Fatih Mahallesi’nde yapımı devam eden spor salonunun bitmesinin akabinde mevcut spor salonu yıkılacak. Öte yandan Kalfa Korusu içinde yapılacak 15 bin kişilik UEFA standartlarında yeni stat ile mevcut stadın yıkımı da sağlanacak. Bu sayede bir aşama daha geçilmiş olacak.
“Kent Park Projesi’nin vücut bulması için tüm imkanlarımızı seferber ediyoruz” diyen Belediye Başkanı Nurullah Cahan, projenin ilerlemesi adına hergün daha çok aşama kaydettiklerini iletti. Cahan şunları kaydetti: “İlimizde köklü değişimlerle yaşanabilir bir Uşak hedefiyle çıktığımız yolda mega projelerimize hız verdik. Bir yandan Kentsel Dönüşüm Projesi ve Dokuzsele Deresi Islah Projesi bitme aşamasına gelirken, diğer yandan kent meydanına hayat verecek Kent Park Projesi’nde de sonuca ulaşacağımız müjdeler alıyoruz. Bölgedeki birçok resmi kurumda aldığımız olumlu neticelere birisini daha ekledik. Bu bağlamda mevcut stadı yıkacağız ve yerine Kalfa Korusu içinde 15 bin kişilik UEFA standartlarında bir stat yapacağız. Yeni stadımız kentimize yakışan bir nitelikte olacak”
Uşak’ta mevcut stadın işlevini yitirdiğine de vurgu yapan Cahan, “Kentimize uzun yıllar hizmet veren Bir Eylül Stadyumu maalesef işlevsel olmaktan çıktı. Gerek konumu itibariyle, gerekse stadın fiziki yapısı itibariyle ilimizin ihtiyaçlarını karşılamıyordu. Bu nedenle geleceği düşünerek ilimize modern ve UEFA standartlarında bir stat kazandıracağız. Stadımız Kalfa Spor Kompleksi ile entegre olması hasebiyle de gençlerimiz için faydalı olacak. Kentimizde spora yaptığımız yatırımlarla daha iyi konuma geleceğimiz için gelecekte de bu şekilde bir stat gerekliydi. Hayırlara vesile olmasını diliyorum” dedi.
Diğer yandan Uşak Belediyesi’nin stat projesi ulusal medyada da konu oldu. Projeyi manşetine taşıyan Sabah Gazetesi İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’nun Karşıyaka ve Göztepe için yapılacak statlarıa engel olduğunu, Uşak’ta ise Başkan Cahan’ın çabalarıyla bunun tersinin gerçekleştiğine atıfta bulundu.