Uşak’ta faaliyet gösteren Şampiyon Spor Kulübü sporcuları Gizem Özgündüz ve Mürüvvet Özdemir 12 ülkenin katıldığı Wushu Balkan Şampiyonasında dereceye girdi.
Edirne’de 1-5 Haziran tarihleri arasında yapılan wushu Balkan Şampiyonasında Gizem Özgündüz 80 kg’da Balkan üçüncüsü oldu. Aynı Şampiyonada 70 kg’da mücadele eden Mürüvvet Özdemir de 2. olarak büyük bir başarı elde etti.
"DÜNYA ŞAMPİYONU OLMAK İSTİYORUM"
Çocukluğundan beri dövüş sporları yapmak istediğini söyleyen Mürüvvet Özdemir; "Başlayacağım dedim, yapacağım dedim ve başladım. Yaklaşık bir yıldır bu sporu yapıyorum, sonunu da getireceğim inşallah. Profesyonel olarak bu spora devam ederek dünya şampiyonu olmak istiyorum. Turnuva öncesi çok çalıştık. Yaklaşık 3 aya yakın bir kamp çalışmamız oldu. Severek yaptığım bir spor. Tabi çok çalışmak gerektiriyor. Hocalarımıza da teşekkür ediyorum. Salonumu çok seviyorum." dedi.
Kızların bu tür sporlardan uzak durduğunu söyleyen Özdemir; "Tekme, yumruk atmak işin içine girince kızlar uzak duruyorlar. Tabi darbelere dayanmak için çok antrenman yapmak lazım. Günde 3 saat bazen 6-7 saat çalışıyoruz." ifadelerini kullandı.
BAŞARIMIZDA HOCALARIMIZIN PAYI BÜYÜK
Balkan ikincisi olan Gizem Özgündüz de konuyla ilgili olarak şunları söyledi; "Geçen yıl bu spora başladım. 18 yaşındayım. Lise son sınıf çocuk gelişimi bölümü öğrencisiyim. Wushu’yu severek yapıyorum. Annemden çok destek aldım. Babam biraz çekimser kalıyor ama hocalarımız gereken bilgiyi verdikten sonra o da rıza gösteriyor. Başarı için çalışmak çok önemli. Azimli olmak ve çalışmak. Tabi hocalarımız bizi çok sıkı takip ediyorlar. Bir gün antrenmana gelmesek hemen arıyorlar. Başarımızda onların payı büyük."
Uşak’tan Balkan şampiyonu çıkarmayı çok istediklerini ve bunu başarmak için ellerinden geleni yapacakların söyleyen Wushu antrenörü ve hakem Abuzer Çetinkaya;" Uşak’tan daha çok sporcuyu milli takıma göndermeyi amaçlıyoruz. İdeallerimiz bu yönde, hedeflerimiz bu yönde. Gençlerimizi özellikle kötü alışkanlıklardan korunmaları için salonlara alıyoruz. Burada onlara spor yaptırıyoruz. Büyüklere saygı küçüklere sevgi gibi artık unutulmak üzere olan değerlerimizi de öğretmeye çalışıyoruz."
UŞAK’TA BİZDEN BAŞKA WUSHU YAPAN YOK
wushu’nun milli takım antrenörü ve Uşak il temsilcisi olan Savcı Göktaş wushu sporuyla ilgili bilgiler verdi. Göktaş; " wushu çok eski bir spor. Çin kökenli bir spor. Türkiye’de çok yaygın hemen hemen bütün illerimizde var. Uşak’ta da biz yapıyoruz. Bizden başka wushu yapan yok. Ben de zaten wushu’nun milli takım antrenörüyüm hem de il temsilciyim. wushu kick boks gibi tek farkı güreş. Wushu’yu bu tür dövüş dallarından ayıran içinde güreşinde olması. Yani tutup düşüyorsun puan alıyorsun."diye konuştu.
Bir spor kulübü olmasının ötesinde geçlerin en hassas oldukların dönemlerinde yanlarında olmayı, gerekirse onları sokaktan kurtarmayı amaçladıklarını söyleyen Göktaş; " Burada aile ortamı içinde çocuklarımızı çalıştırıyoruz. Samimi bir diyalogumuz var. Kültürümüzü de burada yaşatmaya çalışıyoruz. Bir yandan spor yaparak sağlıklı nesiller yetiştirmeye aynı zamanda bunu öz kültürümüzü kaybetmeden yapmaya çalışıyoruz." dedi.
"UŞAK’TA BİREYSEL SPORLARA YETERLİ DESTEK VERİLMİYOR"
Uşak’ta bireysel sporlara yeterli destek verilmediğini dile getiren Göktaş konuyla ilgili olarak şu ifadeleri kullandı; " Olanaksızlıklar içinde bir şeyler yapmaya çalışıyoruz. Gerekli desteğin verilmesi halinde Uşak’tan uluslararası anlamda şampiyon sporcular çıkacağına inanıyorum."