Uşak Üniversitesi İnşaat Mühendisliği Bölüm öğrencileri “Sosyal Sorumluluk Projesi” kapsamında, anlamlı bir kampanyaya imza atıldı.
Uşak Üniversitesi 1 Eylül Kampüsü’ne Fenerbahçe ve Galatasaray renklerine süslenen geri dönüşüm kutuları yerleştirdi. Tatlı bir rekabetle mavi kapaklar toplanıldı. Toplanan Kapaklar geri dönüşüm şirketi tarafından tekerlekli sandalyeye dönüştürüldü.
Doç. Dr. Hayri B. Özmen’in önderliğinde gerçekleşen etkinliğe Uşak Belediyesi’nin anlaşmalı olduğu Günay Geri Dönüşüm şirketi de projeye destek verdi. Projede, rekabet unsuru kullanılarak mavi kapak toplanıp, toplanan bu mavi kapakları tekerlekli sandalyeye dönüştürülmesi hedeflendi. Geri dönüşüm kutuları Fenerbahçe ve Galatasaray renkleriyle süslenerek, Uşak Üniversitesi 1 Eylül Kampüsüne yerleştirildi. Belli bir süre geçtikten sonra kutularda yapılan kontrollerin ardından mavi kapaklar toplandı. Mavi kapaklar Geri Dönüşüm şirketinin de yardımlarıyla tekerlekli sandalyeye dönüştürüldü. Elde edilen bu tekerlekli sandalye Türkiye Sakatlar Derneği Uşak Şubesi’ne teslim edildi.
Konu ile açıklama yapan dernek başkanı Salih Küçük ilerleyen zamanlarda sandalyeyi ihtiyacı olan bir vatandaşa teslim edeceklerini belirtti. Küçük, yardımlarından dolayı Uşak Üniversitesi İnşaat Mühendisliği öğrencilerinden R.Mustafa San, İsmail Ersoysal, Berkay Yılmaz, Artaç Tuncer, Arda Avur, İbrahim Kesimaloğlu, Ömer Deniz, Kadir Turgut’a ve “Günay Geri Dönüşüm” şirketinin Çevre Mühendisi A.Gazi Yoğunlu’ya teşekkürlerini sundu.