Uşak’ın Banaz ilçesinde yapımına başlanılan Hamamboğazı Termal Tesislerinde çalışmalar hızla devam ediliyor.
Bölgenin en iddialı günübirlik termal tesisi projesi olması planlanan ve yaklaşık 2 yıl süren tahsis, mimari çalışmalarının ardından proje ve ihale çalışmaları tamamlanan Banaz Belediyesi Hamamboğazı Günübirlik Termal Tesisleri Projesi 44 bin 929 m2’lik bir alanı kapsıyor.
Toplam 4 bin 700 m2 kapalı alan, bin 602 m2 havuz alanları ve 9 bin 800 m2 lik çevre düzenlemesi ile birlikte toplam 16 bin 102 m2 inşaat alanı bulunan Tesislerde kadın ve erkek tesis alanları ayrı ayrı projelendirildi.
Hamamboğazı Termal Tesislerinin yapım maliyeti yaklaşık 8 milyon 774 bin TL olurken, finansmanın belediye öz kaynakları ve Zafer Kalkınma Ajansından bu proje için 910 bin TL hibe alındığı bilinmekte.
Hamamboğazı Termal Tesislerinin yapının 300 günde tamamlanacağını belirten yetkililer, Kasım ayı sonuna kadar prefabrik yapıların fabrikada tamamlanacağını kış döneminde ise mekanik ve elektrik yapıların yapılacağını belirttiler. Bahar aylarından itibaren de tesislerin havuz ve diğer dış kısımları tamamlanacak.
Banaz Belediye Başkanı Zafer Arpacı İHA muhabirine yaptığı açıklamada; “İlçemizin en büyük yatırımı olan Hamamboğazı Termal Tesislerimizin geçtiğimiz günlerde gerçekleşen yer tesliminden sonra ihaleyi alan firma hızla kazı ve prefabrik imalatına başladı.Yaklaşık seksen bin metreküp hafriyat kazısı yapılıyor ve önümüzdeki günlerde tamamlanarak fabrikada imalatı bitmek üzere olan prefabrik yapılar yerlerine monte edilecek. Bu kış aylarını mekanik ve yeraltı tesisatların tamamlanması ile geçirip Mart ayından itibaren detay işçiliğe başlanacak. En uygun maliyet ile en kaliteli işçiliğe çok önem veriyoruz. Çevreye en az zarar ile doğa harikası termal alanımızda böyle bir projeyi halkımıza ve memleketimize kazandırmak istiyoruz.” İfadelerini kullandı.
Başkan Arpacı, Hamamboğazı’nın yıllardır boşa akan sularının artık yatırıma akacağını dikkat çekerken; “Hamamboğazı ilçemizin ekonomisine ve gelişmişliğine su taşıyacak. Biz inşaata başladıktan sonra birçok yatırımcı bölge ile ilgilenmeye başladı. İnşallah bu tesis otelleşmenin yolunu açar ve bacasız fabrika olan turizmi ilçemizde başlatmış oluruz. Tek amacım ilçemize hizmet etmek, değerlerimizi öne çıkartarak çocuklarımıza daha güzel gelecek ve gençlerimize yeni iş imkanları sağlamaktır”. Dedi.