Uşak Belediye Başkanı Nurullah Cahan, kentin geri dönüşüm sektöründe merkez bir konuma geldiğine dikkat çekerek, “Sektörün en iyi konuma gelmesi adına yapılması gerekenleri gerçekleştiriyoruz” dedi.
Hurdacılar Sitesi yapılan törenle hizmete açıldı. Geri dönüşüm sektöründe faaliyet gösteren sanayicinin girişimleriyle can bulan sitenin açılışına Uşak Valisi Ahmet Okur, Belediye Başkanı Nurullah Cahan, kurum müdürleri ve site yöneticileri ve iş adamları katıldı. Uşak Belediyesi’nin de yapım esnasında katkı verdiği site için kent yöneticileri tarafından gelecekte de destek olunması yönünde söz verildi.
Sitenin açılış töreninde konuşma yapan Belediye Başkanı Nurullah Cahan, “Geri dönüşüm sektörüne katkı sağlayarak en iyi yerlerde olmasını istiyoruz” ifadesini kullandı. Cahan, “Güzel bir sitenin açılmasından dolayı çok mutluyuz. Kentimiz geri dönüşüm konusunda bir merkezdir. Ülkemizde bu anlamda en aktif il Uşak’tır. Bu durumun baş aktörleri de sektörde faaliyet gösteren iş adamlarımızdır. Site burada bulunan sanayicimizin 13 yıllık mücadelesi sonucunda oluştu. Biz de site yönetiminin belediye anlamında isteklerini yerine getirdik. Biz el ele verdiğimiz sürece aşamayacağımız şey yoktur. Kentimiz için bu tür çalışmalar birliktelik ruhu ile yapılmaktadır. Sitemiz müteşebbis ruhu ile geri dönüşümde yapılan ilk site özelliğindedir. Sitemizin ilimize hayırlara vesile olmasını diliyorum” dedi.
Geri dönüşüm sektörünün önemine değinen Uşak Valisi Ahmet Okur, “Uşak geri dönüşüm merkezi olması nedeniyle önemli bir misyonu üstlenmektedir. Bu sektör bizlere göre kirli olabilir ama tertemiz alın teriyle kazanılan ve önemli bir görevi olan sektördür. Biz de bu konuda her anlamda sektör temsilcilerinin yanındayız. Sitenin hayırlara vesile olmasını diliyorum” diye konuştu.
Site Yönetim Kurulu Başkanı Engin Duman ise verilen desteklerden dolayı teşekkür etti. Konuşmaların ardından dualarla sitenin açılış kurdelesi kesildi.