Uşak Ticaret ve Sanayi Odası (UTSO) üyelerine yönelik KOSGEB tarafından açılan ’KOBİGEL-KOBİ Gelişim ve Destek Programı’ bilgilendirme toplantısı düzenledi.
UTSO Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Kuvvet, Meclis Başkanı İsmail Karaman’ın da yer aldığı toplantı UTSO üyeleri tarafından yoğun ilgi gördü.
UTSO toplantı salonunda düzenlenen toplantıda katılımcılara, açıklanan yeni destek programı ile ilgili bilgi Uşak KOSGEB Müdür Vekili Levent Arslan tarafından verildi.
Bu programın imalat yapan firmalara yönelik müjde olduğunu belirten Arslan, Uşak’ta önemli bir potansiyel olduğunu ve bu potansiyelin harekete geçirilmesi gerektiğini vurguladı. Katılımcılara KOSGEB’in desteklerini yakından takip etmelerinin faydalı olacağını söyleyen Arslan, “KOBİ Gelişim Destek Programı çerçevesinde geleneksel imalat sanayi KOBİ’lerinde Katma Değerin Arttırılması Projesi teklif çağrısı kapsamında toplamda 600 bin lira tutarında bir destek söz konusu. Bunların işletme başı 200 bin lirası hibe, 400 bin lirası ise geri ödemeli. Orta-yüksek ve ileri teknoloji alanında faaliyet gösteren KOBİ’lere de 300 bin TL hibe, 500 bin TL geri ödemeli olmak üzere toplam 800 bin TL destek verilecek.” dedi. Proje başvurularının 6 Mayıs Cuma günü sona ereceğini ve bugüne kadar projelerin KOSGEB’e sunulması gerektiğini kaydeden Arslan, program ile ilgili gelen soruları cevapladı.
Toplantı ile ilgili açıklama yapan UTSO Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Kuvvet, üyelerine devlet destekleri ile ilgili sık sık bilgilendirme toplantıları düzenlediklerini ve bu desteklerden üyelerinin maksimum düzeyde faydalanmasını temenni ettiğini belirtti. Özellikle son dönemde KOSGEB’in destek kapsamlarının ve içeriklerinin değiştirildiğini belirten Kuvvet, küçük ve orta ölçekli işletmelerin büyümesi için bu desteklerin çok önemli olduğunun altını çizdi.