Uşak Üniversitesi Yedi Kıta Misafir Öğrenci Topluluğu tarafından Medeniyetimizin Dirilişinde Misafir Öğrencinin Rolü adlı konferans düzenlendi.
Mustafa Kemal Paşa Amfisi’nde gerçekleşen konferansa Uşak Valisi Ahmet Okur, Uşak Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Sait Çelik, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Sayın Dalkıran ile Prof. Dr. Cengiz Soykan, Uluslararası Öğrenci Dernekleri Federasyonu (UDEF) Genel Başkanı Mehmet Ali Bolat, MUAZ Uluslararası Öğrenci Derneği Uşak Şube Başkanı Mehmet Özgedik, akademisyenler ve öğrenciler katıldı.
Rektör Prof. Dr. Sait Çelik etkinlikte yaptığı konuşmada Uşak Üniversitesi’nde yaklaşık üç bin uluslararası öğrencinin eğitim-öğretim gördüğünü söyleyerek Uşak Üniversitesi’nin uluslararası öğrenci sayısına göre ilk 13 üniversite arasında olduğuna dikkat çekti. Bu başarının sırrının Uşak Üniversitesi’nin uluslararası öğrencilere gösterdiği misafirperverlik ve onları evlerinde hissettirmekle ilgili olduğunu ifade eden Rektör Çelik; “Uşak Üniversitesi’nde 61 ülkeden, dört kıtadan öğrenci var. Dünyada uluslararası öğrenci konusu çok önemli. Uluslararası öğrenci pazarı 100 milyar dolarlık bir paya sahip. Ekonomik ve sosyal nedenlerden dolayı önem verilen bir konu. Ülkemizden yurtdışına giden öğrencilerimizin maliyeti 2 milyar dolar. Son yıllarda giden ve gelen öğrenci sayısı dengelendi. Ama biz emperyal olmayan bir imparatorluğun bakiyesi olarak daha iyi yerlerde olmayı hak ediyoruz. Biz kardeşlik iklimi oluşturmak için uluslararası öğrencileri önemsiyoruz. Dünya barışına katkı sağlanmasını önemsiyoruz. Dostluklarını pekişmesini istiyoruz. Uşak Üniversitesi olarak bu hedeflere inanan yönetim anlayışı ile 2011 yılında çalışmaya başladık. TÖMER’i ve Uluslararası Öğrenci Ofisimizi kurarak bu birimlerimizde büyük başarılara imza atmış hocalarımızı görevlendirdik. Uşak Üniversitesi 196 üniversite arasında en çok tercih edilen ilk 25 üniversite içinde yer almakta. Uluslararası öğrenci tercihlerinde ise ilk 13 üniversiteden biriyiz. Bu başarıda TÖMER’de ve Uluslararası Öğrenci Ofisimizde görev yapan hocalarımızın büyük payı var. Uşak Üniversitesi modern ve kullanışlı kütüphanemiz, öğrenci çarşımız ve spor tesisleri ve devam eden kongre kültür merkezi, stadyum ve peyzaj çalışmalarının bitmesiyle gözde bir üniversite olmaktadır. Öğrenci merkezli bir üniversite olarak onuncu yılını kutlayan Uşak Üniversitesi her zaman uluslararası öğrencilerimizi evlerinde hissettirmeye devam edecektir. Etkinlikte katkısı olan herkese teşekkür ediyorum.”dedi.
Uşak Valisi Ahmet Okur ise uluslararası öğrencileri ülkemizde ve Uşak’ta ağırlamaktan duyduğu memnuniyeti dile getirerek idare olarak uluslar arası öğrencilerin her türlü talebine amade olduklarını söyledi. Öğrencilerin yurt sorunu olduğunu ve Uşak olarak bu konuda ciddi çalışmaları olduğunu belirten Vali Ahmet Okur barınma kapasitesini arttıracaklarını aktardı. Vali Ahmet Okur uluslararası öğrencileri kardeş nazarıyla gördüklerini, son yıllarda Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın gayretleriyle dünya coğrafyasındaki tüm kardeş ülkelerin birbirlerini tanımaları ve birbirlerini bilmeleri yönünde organizasyonlar yaptığını, desteklediğini ve bu konuda siyasi bir irade ortaya koyduğunu belirterek hem ülkemize gelen hem de ülkemizden giden öğrencilerin birer gönüllü tanıtım elçisi olduğunu sözlerine ekledi.
Açılış konuşmalarının ardından Uluslararası Öğrenci Dernekleri Federasyonu (UDEF) Genel Başkanı Mehmet Ali Bolat “Medeniyetimizin Dirilişinde Misafir Öğrencinin Rolü” adlı konuşmasını gerçekleştirdi. Mehmet Ali Bolat UDEF’in üniversite eğitimi için ülkemizi tercih eden uluslararası öğrencilere ev sahipliği yapmak, onları tanımak, birbirleriyle kaynaştırmak, eğitim ve öğretim hayatları boyunca karşılaşabilecekleri maddi ve manevi ihtiyaçların çözümüne ortak olmak ve ülkemizde edindikleri birikimleri farklı coğrafyalara taşıyabilmelerini sağlayabilmek amacıyla kurulduğunu söyleyerek “Onlara yabancı öğrenci değil, misafir öğrenci diyoruz.”dedi.
Konferansın sonunda Vali Ahmet Okur, UDEF Genel Başkanı Mehmet Ali Bolat’a üniversitemiz adına plaket verdi.