Uşak Belediye Başkanı Nurullah Cahan Yörük beyi olarak katıldığı 12’ncisi düzenlenen Bulgazdağı Yörükleri Şenliği’nde yaptığı konuşmada Yörük kültürünü yaşatmak adına çalıştıklarını ve bu konuda tüm çalışmalara destek verdiklerini belirtti.
Uşak Belediye Başkanı 12’ncisi düzenlenen Bulgazdağı Yörükleri Şenliği’nin Yörük Beyi oldu. Uşak Belediyesi’nin organizasyonunda bu yıl Üzeyir Yaylası’nda gerçekleşen şenliğe on binlerce vatandaş katıldı. Şenliğe Uşak Valisi Ahmet Okur’un yanı sıra İl Genel Meclisi Başkanı Mehmet Nacar, kurum müdürleri ve farklı illerden gelen Yörük Beyleri de katıldı. Şehit haberleri nedeniyle büyük konser organizasyonlarının iptal edildiği şenlikte yerel sanatçılar ve çeşitli etkinlikler yer aldı.
Yörük kültürünü en iyi şekilde yaşatmak için çaba verdiklerine dikkat çeken Belediye Başkanı Nurullah Cahan, “Öz kültürümüz olan yörük kültürü bizler için her zaman önemli olacaktır” dedi. Cahan, “Bugün kendi öz kültürümüz olan yörük kültürüne yakışan bir etkinlik düzenlemenin heyecanını yaşıyoruz. Bizler Orta Asya’dan yörük kültürüyle göçerek Anadolu’ya gelmiş, Anadolu’yu kendine yurt edinmiş kendi öz kültürü ile yaşayan bir milletiz. Bundan sonra da şehit kanlarıyla sulanan vatanımızda yaşantımız, devletimiz ve milletimiz devam edecek. Birlik ve beraberliğimiz de devam edecek. Geçtiğimiz yıl derneğimizin ve hemşehrilerimizin teveccühü ile Yörük Beyi olarak seçildik. Biz de şenliğe yakışan bir şekilde eğlence tertip etmiştik ve Gülben Ergen’i burada sahneye çıkartacaktık. Ama maalesef aldığımız şehit haberleri nedeniyle iptal etmek zorunda kaldık. Bundan sonra da öz kültürümüzü yaşatacak etkinliklere devam edeceğiz. Katılımlarından dolayı hemşehrilerimize teşekkür ederiz” ifadesini kullandı.
İstanbul’un fethedildiği tarihte bu anlamlı etkinliği düzenlediklerine değinen Cahan, “Bugün İstanbul’un Fethi’nin 563. yıl dönümüdür. Biz şenliğimizin tarihinin özellikle bugün olmasını istedik. Rabbim’den niyaz ediyoruz ki bu fetihler daim olsun. Bundan sonra fetihler yapmayı bize nasip etsin. Başta Sevgili Peygamberimiz Hz. Muhammed (SAV), İstanbul’u fetheden Fatih Sultan Mehmet, orada şehit olan ecdadımız ve bugüne kadar şehadet şerbetini içen tüm şehitlerimizi rahmetle anıyorum” dedi.
Programda bir konuşma Yapan Uşak Valisi Ahmet Okur, Yörüklerin yurdun kazanılmasındaki öneminin altını çizdi. Okur şunları kaydetti: “Anadolu’nun fethinde Yörüklerin çok büyük etkisi vardır. Özellikle Balkanlar üzerinden gelen yörükler, Anadolu’nun kazanılmasında büyük etki sağlamıştır. Anadolu’nun tamamının fethinde ve Osmanlı’nın kuruluşunda da hep Yörükler vardır. Bir yerde yörükler varsa vatanın emniyetinden asla şüphe edilmez. Bugün Doğu ve Güneydoğu Anadolu’da yürütülen operasyonlarda mücadele eden emniyet güçlerimiz de hep Yörüklerimizdir. Bu vesileyle şenliğin hayırlara vesile olmasını dilerken, İstanbul’un fethinin yıl dönümün hepimiz için kutlu ve mübarek olmasını temenni ediyorum”
Konuşmaların ardından yerel sanatçılarla şenliğe katılanlar güzel vakit geçirirlerken, 2017 yılında yapılacak Yörük Şenliği için Banaz Belediye Başkanı Zafer Arpacı Yörük Beyi seçildi.