Uşak Belediyesi, geleneksel hale getirdiği Çanakkale gezisini bu yıl da düzenledi.
Bu kapsamda 36 otobüsle binlerce vatandaş Çanakkale’ye götürüldü. Müracaat duyurusunun yapılmasını ardından kurayla belirlenen Uşaklılar gece hareket etmek için Atatürk Anıtı önünde toplandı. Başkan Nurullah Cahan Çanakkale gezisine gidecekleri uğurlamak için alana gelirken, bu tür gezilerin devam edeceğinin de müjdesini verdi.
Çanakkale Savaşları’nın tarihteki önemine dikkat çeken Belediye Başkanı Nurullah Cahan, “Bu vatanın dört bir yanından gelen kahraman vatan evlatları özgürlüğümüz için destancı bir mücadele sergilemişlerdir” dedi. Bugün şehitlerin sayesinde rahatça ve özgürce yaşadıklarının altını çizen Cahan, “Ecdadımız Çanakkale’de adeta savaş yapmamış bir destan yazmıştır. Çanakkale’nin her karışında ibretlik bir hikaye, her karışında göz yaşı ve her karışında vatan evlatlarının imzası vardır. Üzerinden bir asır geçmesine rağmen hala burada ecdadımızın efsane kahramanlıkları konuşulmaktadır. Biz de yeni nesle ve hemşehrilerimize burada yaşananlara tanık olmaları ve görmeleri için Çanakkale gezisi düzenlemekteyiz” diye konuştu.
Vatandaşların ilgisinden memnun olduklarına dikkat çeken Cahan, “Hemşehrilerimiz duyurumuzu yapmamızın akabinde hemen müracaat için gelerek Çanakkale’yi ne kadar önemsediklerini bir kez daha gösterdiler. Biz bu duyarlılık için çok mutlu ettik. Gönül herkesi Çanakkale’ye götürmek isterdi ama maalesef otobüs sayısında götürmek zorundaydık. Bundan sonra da Çanakkale gezilerimiz devam edecek ve hemşehrilerimizi ecdadımızla buluşturmayı sürdüreceğiz” diye konuştu.