Uşak Ticaret ve Sanayi Odası (UTSO) ve Uşak Vergi Dairesi Müdürlüğü Yeni Torba Yasa Kanunu ile ilgili bilgilendirme toplantısı gerçekleştirdi.
Toplantıya, Uşak Defterdarı İhsan Özbay, Uşak Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı S. Selim Kandemir, üyeler ve bazı protokol üyeleri katıldı.
Açılış konuşmasını gerçekleştiren UTSO Yönetim Kurulu Başkanı S. Selim Kandemir 6736 sayılı Kanun ve 6728 sayılı “Yatırım Ortamının İyileştirilmesi Amacıyla Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun’u ile kamu ve iş hayatının barışacağını ve kamu borçları nedeniyle iş yapamaz hale gelen, finansal alanda rahat hareket edemeyen üyelerin bu yükü atmada fırsat yakaladığını vurguladı. Kandemir; “Bu Kanun ile üyelerimizin Odamıza olan aidatlarının borçlarının da yeniden yapılandırılması mümkün olacaktır. Böylelikle odaya borcu olan üyelerimiz 31 Ekime kadar müracaat etmeleri şartı ile temmuz ayından önceki aidat borçlarının sadece ana parasını 6 taksite kadar ödeyebilecektir. Diğer Kurumlardan farklı olarak Odamız aidatlarında yapılandırma sonucu tüm gecikme faizleri silinecektir. 6736 sayılı “Bazı Alacakların Yapılandırılmasına İlişkin Kanun” ve 6728 sayılı “Yatırım Ortamının İyileştirilmesi Amacıyla Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun” ekonomimizin büyümesi için fırsat oluşturmuştur. Ekonominin önünün açılmasını sağlayacak bu çalışmalara katkısı bulunan tüm kişi, kurum ve kuruluşlara müteşekkiriz.’ dedi.
Kandemir, katkı ve katılımları için Uşak Defterdarlığı’na, Uşak Vergi Dairesi Müdürlüğü’ne ve tüm katılımcılara teşekkür etti.
Açılış konuşmasının ardından konuşan Uşak Defterdarı İhsan Özbay, tüm vergilerin, gelir vergisi, kurumlar vergisi, motorlu taşıtlar vergisi, KDV ve ÖTV gibi ne kadar vergi varsa bu kanuna göre yapılandırılabileceğini, çok sayıda vatandaşımızı ilgilendiren trafik, nüfus, seçim, askerlik, para cezaları, karayollarından usulsüz geçişler nedeniyle kesilen cezalarda kanun kapsamında yapılandırılabileceğini, kesinleşmiş vergi alacaklarında, yapılandırma kanunu ile vergi dairelerine ödenmesi gereken vergi ve diğer borçların faizi yurtiçi üretici fiyat endeksi oranında yani üçte iki oranında azaldığını, vergi aslına bağlı cezaların tamamen silindiğini, usulsüzlük ve özel usulsüzlük cezalarında indirim yapıldığını, vergi ihtilaflarının sulh yoluyla sonlandırılmasında %80’e varan indirimler uygulanacağını, borçları 18 taksitte 36 ay sürede ödeme imkanı verdiğini dile getirdi. Özbay ayrıca Uşak toplamında 3431 kişinin 6736 sayılı “Bazı Alacakların Yapılandırılmasına İlişkin Kanun” kapsamında başvuru yaptığını belirtti.