Uşak Ticaret ve Sanayi Odası(UTSO) üyelerine yönelik ‘İhracatın Finansmanı ve Türk Eximbank’ konulu bilgilendirme toplantısı düzenlendi.
Dış ticaret yapan firmaların katıldığı toplantıda, Türk Eximbank Ege Bölge Müdür Yardımcısı Mahfuz Doğu tarafından ihracat kredileri ve koşulları konusunda bilgi verdi. Eximbank kredilerinin koşullarından bahseden Doğu, bankanın Türkiye ihracatındaki artan payını ve rakamlarını katılımcılarla paylaştı.
Toplantı ile ilgili açıklama yapan Uşak Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Kuvvet, “Farklı birçok alanda uzmanlarımızı odamızda ağırlayarak, üyelerimiz ile bir araya getiriyoruz. Üyelerimiz en yetkili ağızlardan bizzat istedikleri bilgiye ulaşabiliyorlar.” dedi.
İhracat konusunda artan ivme gösteren ilimizin, en büyük eksiğinin marka ürün ve katma değeri yüksek ürün üretmekte olduğunu vurgulayan Kuvvet, Türk Eximbank’ın ihracatçıya birçok avantaj sağladığını belirtti. Kuvvet, ihracatın geliştirilmesi, ihraç ürünlerin çeşitlenmesi ve ihracatçı firmaların rekabet gücünün arttırılması açısından bankanın önemli bir görev üstlendiğinin altını çizdi.