Uşak Valisi Ahmet Okur, Sağlıklı Yaşam Araçları projesi kapsamında Sağlık Bakanlığı tarafından tahsis edilen aracı Atapark’ta ziyaret etti.
Sağlık Bakanlığı sağlıklı bir nesil yetiştirmek için toplumun en küçük bireylerini de hedef alan bir proje başlattı. Proje kapsamında hazırlanan araçlardan bir tanesi de Uşak’a tahsis edildi.
Projeyle toplumun ve bireyin sağlığı ile ilgili farkındalık oluşturmak, çocukları temel sağlık alışkanlıkları konusunda (el yıkama, diş fırçalama, genel temizlik kuralları gibi) bilgilendirmek, halk sağlığının korunması, geliştirilmesinin sağlanması, hastalık risklerinin azaltılması ve önlenmesi hedefleniyor.
Araçta, bilgilendirici stant , ses sistemi, LCD TV, buzdolabı ve lavabo mevcut. Ayrıca hastalıklardan korunma yolları hakkında videolar, çocuklar için eğitici ve eğlenceli filmler aracın verdiği hizmetler arasında.
Uşak Halk Sağlığı Müdürü Dr. Hasan Kaya aracın başta okullar olmak üzere, pazaryeri, kent meydanı, festivaller gibi kalabalık insanların bulunduğu yerlerde hizmet vereceğini söyledi. Aracımız önümüzdeki günlerde Uşak’ın ilçelerine de gidecek.
Vali Okur yaptığı ziyarette sağlığın önemine değindi. Sağlık alanında son yıllarda yapılanlardan övgüyle bahseden Vali Okur; "Sağlıklı Yaşam Aracında ; stant , ses sistemi, LCD TV, buzdolabı, lavabo gibi donanımların mevcut olduğu, başta okullar olmak üzere, pazaryeri, kent meydanı, festivaller gibi kalabalık insanların bulunduğu yerlerde hizmet vererek, halkımız bilgilendirilmekte olup, hastalıklardan korunma yolları hakkında videolar, çocuklarımız için de eğitici ve eğlenceli filmler izlenebilmektedir. Aracımız önümüzdeki günlerde ilçelerimizde de hizmete verecektir" dedi.