Anadolu Basın Birliği (ABB) Van Şubesi tarafından Ankara’da düzenlenen 15 Temmuz Fotoğraf Sergisi büyük ilgi gördü.
ABB Van Şubesi tarafından organize edilen “81 İlde Van Anlatılıyor” projesi kapsamında Ankara’da 15 Temmuz konulu fotoğraf sergisi açıldı. Fotoğraf sergisi öncesinde TBMM’ye geçen ABB heyeti, ilk olarak 15 Temmuz’da FETÖ terör örgütü tarafından bombalanan alanı ziyaret ederek, terör örgütlerine karşı tepkilerini ortaya koydu. Ardından Van milletvekilleri başta olmak üzere birçok milletvekiliyle görüşme sağlayan ABB Van heyeti, yapılan çalışmalar hakkında fikir alışverişinde bulundu.
ABB Van Şube Başkanı Ayhan Yazlık, 15 ilde 15 Temmuz fotoğraf sergisinin 12. durağının Ankara olduğunu belirterek, “Bu çalışmamız gittiğimiz her ilde büyük ilgi görüyor. Bilindiği üzere 15 Temmuz akşamı en büyük darbeyi Ankara almıştı. FETÖ terör örgütü tarafından başlatılan darbe girişimine karşı büyük bir cesaret gösteren Ankara halkının duruşu takdire şayandır. Türkiye’nin dört bir yanında olduğu gibi Van halkı da darbeye karşı boyun eğmemiş, bilakis dik durmayı başarmıştır. Anadolu Basın Birliği olarak, Van halkının gösterdiği dik duruşu görsel anlamda, Ankara halkının görmesini istedik. Ülkemizin insanları, batısı ile doğusu ile birlik olmayı başarırsa, inanın ki akan kan son bulacaktır. Kardeş kavgası bitecek, terör örgütleri prim bulamayacaklar” dedi.
Ankara Büyükşehir Belediyesinin kendilerine gösterdikleri ilgiden dolayı memnun olduklarını belirten Yazlık, “Ankara Büyükşehir Belediyesi tarafından bize tahsis edilen Kızılay Meydanı Sanat Galerisinde fotoğraf sergimizi düzenledik. Van’ın her türlü teröre karşı gösterdiği duruşunu anlatan fotoğraf karelerinin büyük ilgi görmesi bizleri sevindirmiştir. Her konuda bize yardımcı olan Ankara Büyükşehir Belediyesi ve çalışanlarına teşekkür ederiz. Bunun yanı sıra bize yakın ilgi gösteren Ankara halkına da şükranlarımızı sunuyoruz” ifadelerini kullandı.