Anadolu Basın Birliği (ABB) Van Şube Başkanı Ayhan Yazlık, Van Valisi İbrahim Taşyapan’ı makamında ziyaret ederek, yürüttükleri çalışmalar hakkında bilgiler verdi.
Başkan Yazlık, yürüttükleri “Anadolu Basın Birliği 81 ilde Van’ı anlatıyor. 15 İlde 15 Temmuz Fotoğraf Sergisi” projesi hakkında Vali Taşyapan’ı bilgilendirdi. Projenin ilk ayağı olan ‘15 İlde 15 Temmuz Fotoğraf Sergisi’ kapsamında ilk aşamada Ağrı, Erzurum, Artvin, Rize, Trabzon, Giresun, Ordu, Amasya, Çorum, Kırıkkale, Ankara, Kırşehir, Kayseri, Samsun ve Niğde’de çalışma yaptıklarını ifade eden Yazlık, “Türkiye’nin 81 ilinde, Van ve Vanlıların 15 Temmuz darbe kalkışması karşısında yaptıkları örnek davranışları ve cesur duruşunu anlatmak için çalışmalarımızı sürdüreceğiz. Van ve Vanlıları her tarafta en güzel şekilde anlatmak için elimizden gelen çabayı göstereceğiz. Birileri yıkar birileri de yapar. Anadolu Basın Birliği Van Şubesi olarak her zaman yapan taraf olacağız. Yıkmak bizim anlayışımızda olamaz. Kentimizin iyi bir tanıtıma ihtiyacı var. Bizlerde kentimizi iyi yönüyle anlatmak için çalışmalarımızı en güzel şekilde sürdüreceğiz. Projemizin hayata geçmesi konusunda bize destek olan başta DAKA olmak üzere tüm paydaşlarımıza teşekkür ediyoruz” dedi.
“Bir kenti kötü anlatmak kimseye fayda sağlamaz”
Van Valisi İbrahim Taşyapan ise, Anadolu Basın Birliği Van Şubesi yetkililerini güzel çalışmalarından dolayı kutladıklarını belirterek, “Bir kentin iyi ya da kötü bir şekilde tanınmasının en büyük etkenlerden biri de basındır. Bir kentte yayın yapan basın organları, yaşadıkları kenti nasıl gösterseler, insanlar onunla o kenti tanır. Van şehri çok güzel bir şehirdir. Yeter ki Van’da yaşayan vatandaşlar, Van’ın güzelliklerini dışarıya iyi bir şekilde yansıtabilsinler. Bir kentle alakalı yapılan kötü haberler, kimseye bir şey kazandırmaz. Kentin iyi haberlerle basında yer alması, o kentte yaşayan vatandaşlara her bakımdan katkı sunar. Tüm Türkiye; Van ve Vanlıların 15 Temmuz’da darbe kalkışması karşısında sergilediği tutumu gördü. Ben burada sizin aracılığınızla bir kez daha Vanlılara teşekkür ediyorum. FETÖ terör örgütü tarafından yapılan darbe kalkışması karşısında tüm yurtta olduğu gibi Van’da da mükemmel bir duruş sergilendi. Bu cesur duruşu fotoğraflarla il il dolaşarak sergileyen Anadolu Basın Birliği Van Şubesi yönetimini tebrik ediyorum. Büyük bir sorumluluk üstlenmişler. Tüm Vanlıların bu başarılı ve güzel projeye destek olması gerekir. Valilik olarak bizler de destek olmaya devam edeceğiz” diye konuştu.