Ankara Ticaret Odası (ATO) Meclis üyesi Vanlı işadamı Akın Dinçer, 15 Temmuz tarihinde gerçekleşen darbe girişimi sonrası şehit olan Vanlı polis memuru Halil Hamuryen ve sivil Burhan Öner’in ailelerine 15’er bin TL yardım yapılacağını, şehitlerin isimleri ise meydanlara verilmesi konsunda öneride bulunduğunu açıkladı.
15 Temmuz’daki darbe girişimini kınayan ATO Meclis üyesi Vanlı işadamı Dinçer, "15 Temmuz gecesi gerçekleşen hain darbe girişimi sırasında şehit düşen Ankara Gölbaşı Özel Harekat Daire Başkanlığında görevli polis memuru, hemşerimiz Halil Hamuryen ve Cumhurbaşkanımızın halkı meydanlara inmeye çağırması üzerine ikamet ettiği İstanbul’da darbecilere dur demek üzere dışarı çıkıp şehit olan hemşerimiz Burhan Öner’e Allah’tan rahmet yakınlarına başsağlığı ve sabır diyorum" dedi.
“Demokrasi şehitlerinin adı meydanlara verilsin”
Ankara Ticaret Odası olarak yaptığımız olağanüstüsü meclis toplantısı sonrası bu iki şehidin ve diğer şehitlerin ailelerine 15’er bin TL yardım yapma kararı aldıklarını ifade eden Dinçer, "Ne mutlu ki halkın gücünün tankın gücünden daha kıymetli olduğunu bütün dünya kamuoyuna ve özellikle ezilmiş halklara bu noktada bir özgüven oluşturacak şekilde gösterdik. Şehadet mertebesine ulaşan 240 şehidimizin isimlerinin unutulmayacak şekilde yaşatılması gerektiğini düşünüyorum. Bizimde iki demokrasi şehidimizin hatırasını yaşatmamız ve gelecek nesillere örnek olması için doğum yerleri olan Erciş’in ve Gürpınar’ın en büyük meydanlarına bu şehitlerimizin adının verilmesinin çok önemli olduğunu düşünüyor ve yetkilileri göreve çağırıyorum" dedi.