Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci Van TSO tarafından bu yıl 3’üncüsü düzenlenen ve 5 Nisan’a kadar sürecek Alışveriş Günleri Shopping Fest’in açılışını yaptı.

“Üreten Türkiye Konuşuyor" toplantısına katılmak üzere Van’a gelen Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci, beraberindeki protokol üyeleriyle 3. Van Alışveriş Festivali’nin Lansmanı’nın açılışını gerçekleştirdi. Açılış sonrası beraberindeki Bakan Yardımcısı Fatih Çiftçi, Van Milletvekili Beşir Atalay, AK Parti İl Başkanı Zahir Soğanda, Van TSO Yönetim Kurulu Başkanı Necdet Takva ve kentte bulunan STK temsilcileri ile birlikte esnafı ziyaret ederek sorunlarını dinleyen bakan Tüfenkci, “Van esnafımızın ve ticaret erbabının sıkıntılarının bir nebze de olsa giderilmesi anlamında, düzenlenen bu etkinlik, umarım Van’a ve Van esnafına olumlu olarak yansır. Esasında güvenliği ve huzuru sağladığınızda insanlar başka bir şeye ihtiyaç duymuyor. Zaten insanımız misafirperver, güler yüzlü ve insancıl yaklaşımıyla bunu sağlamış oluyor. Önemli olan burada bu halka yapılan baskıyı azaltmak insanların endişelerini gidermek. Terör korkusuyla panik havası oluşturmamaktır. Bu da terörü şehirlerimize ve ülkeye sokmakla olur. Devlet güvenliği sağladıktan sonra insanlarımız girişkendir. Van’ın güzelliği turizmle birlikte dillere destan olacak. Van çevre iller ve ülkelerle beraber bölgenin parlayan yıldızı olacak” dedi.

“Van ticarette önemli noktalara gelecek”

Cazibe merkezleriyle beraber Van’ın yatırım noktasında diğer illere göre avantajları olduğunu da sözlerine ekleyen Bakan Tüfenkci, “Cazibe merkezleri programına başvuran firmaların önemli bir bölümünün yatırımını düşündüğümüzde Van sanayisi de, tarımı da aynı zamanda ticareti de önemli noktalara gelecek. Biz Gümrük ve Ticaret Bakanlığı olarak Kapıköy’de yeni bir kapı inşa ediyoruz. Van, Ardahan, Hakkari gibi sınıra yakın illerimizin sınır ticareti vasıtasıyla daha da ticaretinin geliştirilmesini arzu ediyoruz. Bunu da referandumla yakalanan istikrarla da sağlayacağız. Burada önemli olan terörün sona ermesi güvenliğin sağlanmasıdır. Buradaki esnafı da gezdiğimizde herkesin temel isteği güvenliktir” diye konuştu.

Ayrıca Türkiye’de ilki gerçekleştirilen ‘Üretenler Türkiye Konuşuyor’ programının Van’da yapıldığına değinen Bakan Tüfenkci, Van için güvenlik sınır ticareti ve turizmin kazandırılmasının istendiğini ifade etti.

Bakan Tüfenkci ve beraberindekiler daha sonra Memur-Sen tarafından düzenlenen programa katılmak üzere buradan ayrıldı.