Van’ın Tuşba Belediye Başkanı Doç. Dr. Fevzi Özgökçe, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nın 93. yıl dönümü nedeniyle bir mesaj yayımladı.
Başkan Özgökçe, cumhuriyetin 93. yılını coşku, mutluluk ve umutla kutladıklarını belirtti. Başkan Özgökçe, Türkiye Cumhuriyetinin 2023 hedefine ulaşması için yerel yönetimler olarak yönettikleri ilçenin daha yaşanır hale getirilmesi ve ilçe halkının huzur, sağlık, emniyet ve mutluluğunu ön planda tutarak sorumluluklarını yerine getirme adına her türlü çabayı gösterdiklerini ve göstermeye de devam edeceklerini söyledi. Başkan Özgökçe, “Kurtuluş Savaşı’nda olduğu gibi 15 Temmuz hain darbe girişiminde de görüldü ki Van halkı vatanın istiklali, istikbali ve bağımsızlığı söz konusu olunca topa, tüfeğe, helikoptere ve F16’ya karşı hiç çekinmeden göğsünü siper edebiliyor. Ermeni mezalimi başta olmak üzere Van halkı geçmişte olduğu gibi bugün de şer odaklarına karşı yarınların sorumluluğunu taşıyan ve karşılarına çıkabilecek her sorunun üstesinden gelebileceğini 15 Temmuz’da bir ay boyunca sabahlara kadar demokrasi nöbetini tutarak göstermiştir. Türkiye’nin aydınlık geleceği için yüzde 63 genç bir nüfusa sahip olan Tuşbalıların ve yaş ortalamasının 20 olduğu tüm Vanlıların yarınların sorumluluğunu taşıyan ve karşılarına çıkabilecek her sorunun üstesinden gelebilecek ölçüde,liyakatli, sadakatli, nitelikli, bilgili ve ideal sahibi insanlar yetiştirmemiz gerekmektedir” dedi.
Herkesin bu aziz ve müstesna cennet vatan için bütün benliği ile insanlık ve daha müreffeh bir Türkiye için çalışmaya ve üretmeye devam etmesi gerektiğini dile getiren Başkan Özgökçe, “Bu cennet vatanımız Türkiye’yi Suriye ve Irak’a benzetmeye çalışan hainlerin 15 Temmuz darbe girişimi saldırılarını unutmadık ve unutmayacağız. Cumhuriyetimize, demokrasimize ve milli iradeye yapılan hain saldırıları seçilmiş ilk Cumhurbaşkanımız ve Başkomutanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın önderliğinde, Başbakanımız Sayın Binali Yıldırım ve tüm bakanlarımız, bürokrat ve asil kahraman polis ve askerimiz ve halkımızın birlik ve beraberliğinde tüm şer odakları ve bir avuç cuntacıyı bertaraf etmiştir. Halkımızın verdiği bu milli irade ve demokrasi mücadelesi bir Cumhuriyet Bayramı kadar önemli ve bir o kadar değerlidir. Gerek küresel ve gerekse de bölgesel tüm iç ve dış tehditler ile oynanan oyunlara karşı her kesimin her daim hüşyar olması gerekmektedir. İç ve dış tehditleri bertaraf etmesini bilen hükümetimiz ve devletimiz, bundan sonraki siyasi ve sosyal hayatında da insanlık onur ve şerefine yakışır bir halde hızlı ve kararlı adımlarla ilerlemesini sürdürecektir. Bu duygu ve düşüncelerle aydınlık geleceğimiz ve büyük Türkiye için çaba sarf etmeyi kendisine şiar edinmiş milletimizin 29 Ekim Cumhuriyet Bayramını canı gönülden tebrik ediyor, bütün şehit ve gazilerimizi şükran ve rahmetle anıyorum” ifadelerini kullandı.