Van merkez Tuşba Belediye Başkanı Doç. Dr. Fevzi Özgökçe, 30 Ağustos Zafer Bayramı dolayısıyla bir mesajı yayımladı.
Başkan Doç. Dr. Özgökçe, yayımladığı mesajında, 30 Ağustos Zaferi’nin, Milletin bağımsızlığından vazgeçmeyeceğinin, birlik ve beraberlikle her şeyin başarılacağının güzel bir örneği olduğunu söyledi.
30 Ağustos Zafer Bayramı’nın önemini ve bilincini bir kez daha bu Aziz Millet 15 Temmuzda göstermiştir.
“Ülkemizde birlik ve beraberlik ruhu hiç sönmedi ve sönmeyecek, 15 Temmuz Darbe Girişimleri sonucunda da bu birlik ve beraberliğin getirdiği zaferi gördük. Başta Cumhurbaşkanımız, Başkomutanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan olmak üzere, Başbakanımız ve Aziz vatandaşlarımız dünyaya birlik ve beraberliğimizin mesajını en güzel şekilde verdi. Bu birlik ve kardeşlik duygularını daha öncede yaşamıştık ve bu hep böyle gidecektir. Kardeşliğimizi birliğimizi bozmaya kimsenin gücü yetmeyecektir” dedi.
Başkan Özgökçe mesajının devamında ise, ’’30 Ağustos, dünya tarihine damga vuran en önemli dönüm noktalarından birisidir. Bu zafer birlik ve beraberlik içinde hareket ettiğimiz sürece Allah’ın izni ile başaramayacağımız kazanamayacağımız hiç bir zorluk olmayacağını tüm dünyaya göstermiştir. Bu zaferi kazanan şanlı ecdadın mirasçısı olarak bizler de yerel yönetimler olarak bugün; ülkemizi muasır medeniyetler seviyesinin üzerine çıkarmak için gece gündüz demeden var gücümüzle çalışmaktayız” şeklinde konuştu.
İstiklal Savaşı’nda tek vücut halinde hareket ederek destanlar yazan milletin, bugün de Türkiye’de, bölgede ve tüm dünyada barış, özgürlük ve istikrarın güvencesi olmaya devam ettiğini söyleyen Doç. Dr. Özgökçe, "Bugünde dünyada üslendiği barışçıl politikalarıyla Türkiye gelecek yarınlara umut ve güven kaynağı ve teminatı olmaktadır. Ülkemizde ise 15 Temmuz darbe gerişimi sonucunda başta Başkomutanımız ve Başbakanımız ve beraberinde tüm vatandaşların yek vücut olmaları bu birlik ve beraberlikle nice zorluklarının üstesinden gelebileceğini göstermiştir. Bu zorlukların sonucunda birlik ve beraberlikle yine bir zafere daha imza atılmıştır. Bununla hem ülkemizde hem de tüm dünyada barış, özgürlük ve istikrarın güvencesi olmaya devam etmiştir ” diye konuştu.
Başarı ve başarısızlığın Allah’ın iznine tabi olduğunu dile getiren Doç. Dr. Özgökçe, ancak her ikisi de insanın fiili ve nazari duasının neticesi olduğunu kaydetti. Başkan Doç. Dr. Özgökçe, “Muasır medeniyete öncülük eden ‘Yeni Türkiye’ ancak bu bilinçle kurulur. Yeni nesil belediyeciliğin öncüsü olan Tuşba Belediyesi olarak, hemşerilerimizle birlikte gerçekleştireceğimiz hizmetlerimizde; bütün vatandaşların katılımcı demokrasiyi benimsemesine, Allah’ın nimetlerini doğru bir şekilde değerlendirip ülke kalkınmasına katılmalarına, hiç kimseyi ötekileştirmeden birbirlerini sevmelerine vesile olacağız. Büyük ve güçlü bir Türkiye için hep birlikte el ele ve daha çok çalışarak, onların kurduğu bu büyük ülkeyi, medeniyet yarışında en ön sıraya taşımaya söz veriyoruz. Bu duygularla, başta Şehitlerimizin mukaddes vatanımızın birliği ve bütünlüğünü perçinlediği ve bütün dünyaya kabul ettirdiği bu çok anlamlı zaferin 93. yıl dönümünde, bugün tüm Türkiye olarak birlik ve beraberliğe daha çok ihtiyacımızın olduğu bir gerçektir. Suriye, Irak ve Ortadoğu’da oynanmak istenen oyunlar göz önündeyken, ülkemizin varlığı ve bağımsızlığı için canlarını seve seve feda eden aziz şehitlerimizi ve cephede omuz omuza çarpışan kahraman ecdadımızı saygı, minnet, şükran ve rahmetle bir kez daha anıyor, 30 Ağustos Zafer Bayramı’nı en içten dileklerimle tebrik ediyorum” şeklinde konuştu.