Beşir Derneği Van Temsilciliği tarafından, Fetullahçı Terör Örgütü’nün (FETÖ) darbe girişimini protesto etmek için alanlara toplanan vatandaşlara çay ikram ediliyor.
15 Temmuz gecesinden bu yana meydanlardaki demokrasi nöbetleri tüm yurtta olduğu gibi Van’da da devam ediyor. Beşir Derneği Van Temsilciliği Beşyol Meydanı’a gelerek ‘demokrasi nöbeti’ tutan vatandaşları çay ikramında bulunuyor. Türkiye’de yaşanan darbe girişimi sonrası 13. gününe girdiğimiz Van’da meydanlarda ‘demokrasi nöbeti’ tutan vatandaşlara, Beşir Derneği Dost Kapısı Van temsilciliği, kek, su, simit, çorba, pilav ve çay ikramında bulunuldu. Vatandaşların yoğun ilgi gösterdiği ikram standında gönüllü kişiler de meydanda oturan vatandaşlara dağıtım yapıyor. Vatandaşların alanı boşaltmasından sonra çevre temizliğini de yaparak alanı temizliyorlar. Beşir Derneği Van Temsilciliği’nin stantlarına uğrayanlara çeşitli ikramların yanı sıra yaklaşık olarak günlük 5 bin bardak çay ikram ediliyor. Dernek, 13 gün içerisinde çay ikramının yanı sıra 5 bin adet su, 2 bin adet simit, pilav ve çiğköfte dağıtımı yapıldı.
Beşir Derneği Temsilciliği yetkilileri, Van halkının demokrasi nöbeti devam ettiği sürece temsilcilik olarak vatandaşlara lojistik destek vermeye devam edeceklerini söyledi. Yetkililer, "Milli iradeye sahip çıkmak için meydanları dolduran kahraman halkımızın polisimizin milletimizin yanında ve hizmetinde olan Van Beşir Derneğimiz 15 Temmuzdan beri meydanlardaki vatandaşlarımıza çeşitli ikramında bulunduk ve bulunmaya devam edeceğiz" dediler.