Van’da 15 Temmuz darbe girişimi nedeniyle Beşyol Meydanı’ndaki nöbetini sürdüren vatandaşlar, darbe girişiminin 10. gecesinde telefon ışıkları ve Rabia işaretleriyle Beşyol Meydanı’ndan Beştepe Külliyesine selam gönderdi.
Telefon ışıklarını yakarak ve Rabia işareti yapan binlerce Vanlı hep bir ağızdan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a selam gönderdi.
Burada konuşan 24. Dönem Van Milletvekili Mustafa Bilici, 15 Temmuz darbe girişimi gecesinde Başkentte olduğunu belirterek, “Allah Bir daha 15 Temmuzları bu millete yaşatmasın” dedi.
“FETÖ canımızı almadan bu aziz millete darbe yapamayacaktır”
Bilici Konuşmasında şunları söyledi. “O gün ben de Ankara’daydım halkın üzerine ateş açtılar. İlk başta alçak uçuş yapan F16 uçaklarının sadece korkutma amaçlı olduğunu düşündük. Ama gördük ki gözü dönmüş bu alçaklar, masum halkın üzerine bomba yağdırdılar, helikopterlerle ateş açtılar. Ama o yiğit insanlar, o cengâverler ateşin üzerine yürüdüler ve bu ateşi söndürüverdiler. Allah’a şükürler olsun ki canlarını siper ettiler. Ama o alçaklara, o güzelim insanlar tarafından kurulan devlete darbe yapılmasına izin vermediler. Bizler burada canımızı ortaya koyuyoruz. FETÖ canımızı almadan asla bu aziz millete darbe yapamayacaktır” dedi.
“Algı operasyonlarına dikkat edin”
Ak Parti Van İl Başkanı Zahir Soğanda yapılan sinsi oyuna dikkat çekerek, “Bakın dikkatinizi çekiyorum bu oyuna gelmeyelim. Birileri şu anda bir algı operasyonu içerisinde şunu söylüyorlar; ‘siz olağanüstü hal ilan ederek linç girişiminde bulunuyorsunuz. Sorgusuz sualsiz yargısız infazlar yapıyorsunuz’ bunlar darbe gecesi yapılan şerefsizlikleri dile getirmiyorlar. Kanunsuzluklarını berataraf etmek için böyle bir oyunun içerisindedirler. Bizler kalleşçe milleti vurmuyoruz. Ancak halk isterse idam da gelir ve bunlar idam da edilirler” şeklinde konuştu.
“Bu tavrınız ihanet çetelerinin oturduğu bütün üsler inletmektedir”
Tuşba Belediye Başkanı Doç. Dr. Fevzi Özgökçe ise Van’ın Beşyol Meydanından Beştepe’ye selam gönderdiklerini belirterek, “Sizin bu tavrınız bu ihanet çetelerinin oturduğu bütün üsler inletmektedir. Reisi cumhurumuz yeter demeyinceye kadar bizler alanları terk etmeyeceğiz. Bizler de Beşyol’dan Beştepeye selam gönderiyoruz” diye konuştu.
Vatandaşlar ise Demokrasi nöbetinin 10. gününe de çoluk çocuklarıyla geldiklerini ve asla meydanları terk etmeyecekleri mesajını verdi.
Demokrasi nöbetine siyasi parti temsilcileri. STK temsilcileri, oda temsilcileri , sendikalarla ve 7’den 70’e tüm vatandaşlar destek veriyor.