Van Büyükşehir Belediyesinden bir heyet, Çaldıran ilçesinde muhtarlarla bir araya geldi.

Çaldıran’da düzenlenen muhtarlar toplantısına 6’sı merkez toplamda 70 mahalle muhtarı katıldı. Muhtarlar, mahallelerinin genel sıkıntılarını Van Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Mustafa Yalçın ve Çaldıran Belediye Başkan Vekili Tekin Dundar’a aktardı. Toplantıya konu olan sıkıntıların çözümü için gerekli adımların bir an önce atılması kararlaştırıldı. Toplantıda bir konuşma yapan Çaldıran Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili Tekin Dundar, Van Büyükşehir Belediyesinin başta su sıkıntısı olmak üzere kanalizasyon ve yol gibi temel altyapıda kendilerine destek vereceğini söyledi. Dundar, “Bu toplantıda önerilerimiz, arayışlarımız ve çözümlerimiz olacak. Van Büyükşehir Belediyesi bu noktada destek için bugün aramızdalar. Biz belediyedeki arkadaşlarımızla yine büyükşehirden gelen arkadaşlarımızla ve daha önce sizlerle beraber yapıtımız toplantılarda aldığımız notları kendilerine de ilettik. Su sıkıntımız başta olmak üzere kanalizasyon ve yol gibi temel altyapı yatırımları noktasında kendileri de bu konuda bize yardımcı olacaklarını belirttiler. Bizde bu konunun takipçisi olacağımızı tekrarda sizlere ifade ediyorum. Her zaman büyükşehir belediyemizin; vatandaşlarımızın, muhtarlarımın ve insanlarımızın hizmetinde olduğunu vurgulamak adına sizlerle bir araya geldik” diye konuştu.

Van Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Mustafa Yalçın ise, zorlukları hep beraber elbirliğiyle aşacaklarını belirtti. Geçmişte bölgenin ciddi sıkıntılar yaşadığını ifade eden Yalçın, “Van’ın bütün köyleri mahalle oldu. Önemli hizmetlerde büyükşehir belediyesinin görev alanına girdi. İmar, ulaşım, su, kanalizasyon, itfaiye, zabıta mezarlıklar ve mezbahane gibi işler öncelikle büyükşehir belediyesinin işidir. Bu bakımdan sizinle doğrudan birlikte çalışacağız. Sorunlarınızı tek tek kaymakamımız yazdırdı. Hem yol ihtiyacı olan yerlerde hem kanal ve ulaşımla ilgili sıkıntıları da yazdık. Bunları Allah’ın izniyle halledeceğiz. Bunun içinde biz ekip içinde geldik. Bu işin sorumlusu biziz demeye geldik. Bundan önce belki toplantı yapıldı veya yapılmadı ama şimdi bunu düzene oturtturmamız lazım. Bir aydır Van’dayım. Çevre ve Şehircilik Bakanı Sayın Mehmet Özhaseki Beyle birlikte 22 yıl belediyecilik yaptık. Burada sizlere hizmet etmeye geldim. Bundan sonra zoru beraber paylaşacağız. Zor insanın kafasındadır” dedi.

Toplantıya Van Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter yardımcıları Fazıl Tamer ve Salih Allahverdi ile ilgili daire başkanları da katıldı.