Van’da demokrasi nöbeti tutan vatandaşlar, Beşyol Meydanı’nda semaver çayı satarak geçimlerini sağlayan esnafın yüzünü güldürdü.
Van’da 15 Temmuz darbe girişiminden bu yana Beşyol Meydanı’nda başlatılan demokrasi nöbeti devam ediyor. Nöbete katılan yüzlerce vatandaş, sabaha kadar alanda ayrılmıyor. Bu durum en çok çevrede semaver çayı satarak geçimlerini sağlamaya çalışan çaycıların işine yaradı.
İHA muhabirine konuşan çaycı Zeki Kaplan, burada hem vatandaşlarla birlikte nöbet tutuklarını hem de ekmeklerini kazanmaya çalıştıklarını belirterek, “15 Temmuz akşamından bu yana buradayız. Halkımıza hizmet ediyoruz. Vatandaşlarımız burada olduğu sürece bizler de hizmetimize devam edeceğiz. İşlerimiz hamd olsun iyidir. Sabaha kadar burada nöbet tutan vatandaşlarımıza semaver çayı keyfi yaşatıyoruz” dedi.
Bu süreçte işlerinin çok iyi olduğunu ifade eden Kaplan, sabah namazının ardından vatandaşlarla birlikte evlerine gittiklerini belirtti.
15 Temmuz darbe kalkışmasından bu yana eşi ve üç çocuğuyla alanlarda olduklarını belirten Abdulselam Akman adlı vatandaş ise, “15 Temmuz’da o talihsiz darbe bildirisinin televizyonlarda okunmasından sonra ailece sokağa indik. Bizler Vanlılar olarak bunlara fırsat vermeyeceğiz. 15 Temmuz’dan bu yana sahadayız nöbeti devralmaya geldik, inşallah şehit olan 250’ye yakın vatandaşımız gibi bizlerde canımızı vermeye hazırız. Bizler tek değil milyonlarca insan buna hazır olduğunu ortaya koydu” şeklinde konuştu.
“Recep Tayyip Erdoğan’ı hiç kimseye yedirmeyeceğiz”
Vanlılar olarak Cumhurbaşkanını kimseye yedirmeyeceklerini söyleyen Akman, “Türkiye halklarının gerekirse vatan uğruna canlarını nasıl feda edebileceklerini bir kez daha tüm dünyaya göstermiş olduk. İnşallah bizler de kanımızın son damlasına kadar bunu yapmaya devam edeceğiz. Bu memleketi kimseye yedirmeyeceğiz Recep Tayyip Erdoğan’ı ne Amerika ne İsrail’e ne de hiç kimseye yedirmeyeceğiz. Allah’ın izniyle bizler var oldukça da kimse vatanımıza, milletimize, bayrağımıza, en önemlisi de dinimize, namusumuza el uzatamayacaktır” diye konuştu.