Van’da Fetullahçı Terör Örgütü’nün (FETÖ) darbe girişimini protesto eden yüzlerce Vanlı Beşyol Meydanındaki Demokrasi nöbetine devam ediyor.
7’den 70’e her yaştan vatandaşın katıldığı nöbette konuşan Ak Parti Van İl Başkanı Zahir Soğanda, darbecilerin başarılı olması durumunda çok büyük sıkıntıların yaşanacağını ve gerek yöneticilerin gerekse halkın büyük zulümler yaşayacağını söyledi.
Soğanda, "15 Temmuz halk devriminin 20. günündeyiz. Hala meydanlardayız meydanlarda olmaya da devam edeceğiz. Bu devrimi siz yaptınız. Yani halkın devrimi sizin devriminiz Allah sizlerden razı olsun. Bunlar eğer başarılı olsalardı bugün Allah kurusun Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan ya şehit olmuş ya da kendisinden haber alamıyor olacaktık. Bizler bugün Allah bilir ne tür sıkıntılar yaşıyor olacaktık. Sizler evlerinizden çıkamıyor ve belki de ülkemizde şu anda iç savaş başlamış PKK burada özerlik ilan etmiş, DAİŞ farklı bir noktada zulümler işliyor olacaktı. tabi bunları bahane eden batı dünyası çeşitli bahanelerle buralara girmiş olacaktı. Allah muhafaza ama bütün bunların önüne sizler geçtiniz onun için sizler hep birlikte bir devrim yaptınız ve hepiniz devrimcisiniz. Darbe püskürtülmüştür, fakat kirli oyunlar bitmemiştir. Meydanları asla boş bırakmayacağız. Buna inanıyorum" dedi.
Sağanda ayrıca halkan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın ayın 7 Ağustos’a kadar alanlarda olmalarını istediğini ve asla bu meydanları terk etmeyeceklerini son güne kadar Beşyol’dan Beştepe’ye selam duracaklarını ifade etti.
Alanda bulunan yüzlerce vatandaş gecenin geç saatlerine kadar darbe ile ilgili yapılan kısa konuşmalar, müzik, selavat ve tekbirlerle Demokrasi nöbetini sürdürdü.
Demokrasi nöbeti saat 02.30’da kılınacak teheccüd namazının ardından sabah namazına kadar devam edecek.