Van Valisi ve Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Murat Zorluoğlu'nun açılışını yaptığı taziye evinde, Afrin şehitleri için mevlit okutuldu, operasyonda olan askerler için de dualar edildi.

Başkale Belediyesi ve Kardeş Belediye Kahramanmaraş’ın Dulkadiroğlu Belediyesi tarafından yapılarak vatandaşların hizmetine sunulan Başkale Taziye Evinin açılış töreninde Afrin’de terör örgütü PYD, PKK VE DEAŞ terör örgütleri mensuplarına yönelik yapılan Zeytin Dalı Harekâtında şehit olan Mehmetçik için Mevlid-i Şerif okutuldu. Başkale’deki programa Van Valisi ve Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Murat Zorluoğlu, Van Asayiş Kolordu Komutanı Salih Karataş, İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral Yavuz Özfidan, 6. Hudut Alay Komutanı Piyade Albay Şahin Yenilmez, 6. Hudut Alay Komutan Yardımcısı Piyade Albay Tefik Abaşlıoğlu, İl Emniyet Müdürü Mehmet Suat Ekici, Van’daki tüm kamu kurum amirleri ve Van Büyükşehir Belediyesi daire başkanları katıldı. 

Program sabah saatlerinde Vali Zorluoğlu’nun Başkale Kaymakamlığı’nı ziyaretiyle başladı. Vali Zorluoğlu’nu karşılayan Başkale Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili Abdulselam Öztürk, Başkale ilçesinde 2017 yılında Kaymakamlık ve Belediye tarafından yapılan çalışmalar hakkında bilgilendirdi. Daha sonra Vali Zorluoğlu ile Kaymakam Öztürk beraberindeki kurum amirleriyle birlikte Başkale Merkez Tepebaşı İmam Hatip Ortaokulu Konferans salonunda muhtarlarla bilgilendirme toplantısı yaptı. Toplantının ardından Vali Zorluoğlu, Kaymakam Öztürk ve beraberindekiler, ilçe merkezinde Başkale Belediye tarafından yeni yapılan taziye evinin açılışı gerçekleşti. Açılış programında öğrencilerin Zeytin Dalı Harekâtı’na katılan kahraman Mehmetçik için yazdığı şiir ve mektuplar okundu. Burada konuşan Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili Abdulselam Öztürk, “Bizler Devlet olarak, millet olarak zor günlerden geçiyoruz. Şair Mehmet Akif’in dediği gibi "yedi iklimi cihan sarmış da duruyor karşımızda. Biz de onlarla mücadele ediyoruz." Yüce Allah Ayetinde diyor ki "gavurla dost olmayın eğer onlarla dostluk ederseniz siz de onlardan olursunuz". Bizim tokadımızı yedikleri için kendilerine taşeronlar bulmuşlar. Biz millet olarak devlet olarak asla kendi canımızdan kanımızdan olan vatandaşlarımızla mücadele etmiyoruz. Biz gavurla birlikte olup ve onunla dostluk edenle mücadele ediyoruz. Bu uğurda çok şehit veriyoruz. Biz burada bu taziye evinin açılışını yaparken, şehitlerimizin ruhlarına Fatiha okuyalım dua edelim maksadıyla bu açılışı anlamlı bir şekilde gerçekleştirdik. Bu anlamlı günde yanımızda olan herkese çok teşekkür ediyoruz. Vatanımız uğruna can veren bütün şehitlerimizi rahmetle, hürmetle, minnetle anıyorum. Mekânları cennet, ruhları şad olsun.” dedi.

“Tek bir terör unsuru kalmayıncaya kadar mücadele sürecektir”
 

Daha sonra bir konuşma yapan Vali Zorluoğlu ise, terörle mücadele vurgusu yaptı. Tek bir terör unsuru kalmayıncaya kadar mücadeleye devam edileceğini belirten Vali Zorluoğlu, "Afrin’de çetin bir mücadeleye başlayan operasyon, başlatan ve halen orada bulunan kahraman vatan evlatlarına Afrin aslanlarına milletimiz has evlatlarına buradan sizler adına selamlarımızı ve dualarımızı gönderiyoruz. Bugün Başkale’de ortaya konan irade, burada nazlı nazlı dalgalanan ay yıldızlı al bayrağımız, Başkaleli vatandaşlarımızın devletlerine, ordularına askerlerine verdikleri açık destek, devletimizin milletimizin sırtının asla yere getirilmeyeceğinin en bariz örneği en somut göstergesidir. Sizleri yürekten tebrik ediyorum. Bizde bu kardeşlik ve birlik beraberlik oldukça Türkiye, Van ve Başkale çok daha gelişecek ve kalkınacaktır. Tek bir terör unsuru kalmayıncaya kadar mücadeleye kararlılıkla devam edilecektir” dedi. 

Taziye evinin açılışı yapıldıktan sonra Zeytin Dalı Harekatı ve Başkale şehitleri anısına Mevlid-i şerif okutuldu. İl Müftüsü Nimetullah Arvas tarafından şehit Mehmetçikler için yapılan duanın ardından program ikram edilen yemeğin ardından son buldu.