Van Kültür ve Turizm İl Müdürlüğü tarafından Sosyal Destek Projesi (SODES) kapsamında verilen ‘Ebru Sanatı Kursu’na katılan bayanlar, ebruyu başörtüsü, kıyafet ve süs malzemelerine işlediler.
Aldıkları kursu bir tutkuya çevirdiklerini belirten Ebru Sanatı Kursu Hocası Arzum Taştan, “Ebru sanatını biz sadece kâğıt üzerine yapmıyoruz. Ahşap, seramik, başörtülerine hanımlar sanatı işliyorlar kumaş üzerine kullanıp buluz dikebiliyor, kravat üzerine sanat yapılabiliyor. Yani çok yönlü bir üretkenlik ortaya koyduk. Bu kursa gelmekten bütün kursiyer hanımlarımız çok memnunlar ve devamını da istiyorlar” dedi.
“EBRU SANATI HAYATLARININ BİR PARÇASI OLDU”
8 sene evvel ebru sanatıyla tanıştığını ifade eden Taştan, “Bundan 8 sene önce ebru sanatıyla tanıştım. Kurslara girmeye başladım o dönemlerde kendi malzemelerimizi kendimiz alarak zor imkânlarla kurslarımızı devam ettiriyorduk. Şimdilerde SODES sayesinde kursiyerlerimiz hem malzemelerini ücretsiz olarak alabiliyorlar hem de ücretsiz bir şekilde buradaki kurs imkânlarından faydalanabiliyorlar. Ayrıca kursumuzu geliştirerek hayatımızın bir parçası haline getirdik” dedi.
Kursiyerlerden 38 yaşındaki Elif Akşit Kutay, kurs sayesinde can sıkıntısından kurtulduğunu ve bir şeyler üretmenin hazzına ulaştıklarını söyledi. Kutay, “Her birimizin burada ayrı ayrı bir hayat hikâyelerimiz var. Ben iki çocuk annesiyim. Ebru sanatını çok sevdiğim için buradayım. Arkadaşlarımı hocamı ve bu ortamı seviyorum. Ebru sanatı ruhu dinlendiriyor. Bura sayesinde kimi sağlık sorunlarımdan kurtuldum. Evde yalnızdım. Bir şeylerle uğraşmak istiyordum. Ebru sanatıyla tanıştım hem aile bütçeme katkıda bulunabiliyorum hem de malzemelerimiz alabiliyoruz. Başımdaki eşarbımı ebru sanatıyla yaptım. Kendi ürettiğimiz ürünleri kullanabiliyoruz. Bu da bizleri mutlu ediyor” dedi.