Van’ın Erciş Belediyesi tarafından ilçede görev süreleri dolarak emekliye ayrılan güvenlik korucuları onuruna program düzenlendi.

108. Topçu Alay Komutanlığı Sosyal Tesislerinde düzenlenen programa Erciş Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili Mehmet Şirin Yaşar, Garnizon Komutanı Albay Murat Yalbır, Van Güvenlik Korucuları ve Şehit Aileleri Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Ayhan Kahraman, kamu kurum amirleri, hakim ve savcılar ile görev süreleri dolarak emekliye ayrılan güvenlik korucuları katıldı. Programın açılış konuşmasını Erciş İlçe Jandarma Komutanı Binbaşı Murat Acar, güvenlik korucuları adına ise emekli güvenlik korucusu Muhlis Uğur yaptı. Daha sonra İlçe Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili Mehmet Şirin Yaşar tarafından emekliye ayrılan güvenlik korucularına başarı belgesi verildi.

Yaşar, güvenlik korucularının gönüllü olarak aldıkları bu kutsal görevi onur, şeref ve haysiyetle tamamladıklarını belirterek, “Bu vatan toprakları üzerinde 2 bin üzerinde şehit vermiş bir teşkilatın mensubu olarak, bu şerefli ve onurlu görevi sizden sonrakilere teslim etmiş bulunuyorsunuz. Türkiye Cumhuriyeti Devleti, arkasına binlerce yılık tarihi geçmişini almış büyük bir devlettir. Devletimiz hiçbir zaman güvenlik güçlerinin kıymetini unutmaz. Daha önce ismi geçici köy korucusu olan güvenlik güçlerimize, devletimizin yapmış olduğu düzenlemelerle yeni özlük hakları verildi. Korucularımızı psikolojik olarak da rahatsız eden geçici sıfatı kaldırılarak güvenlik korucusu ismi verildi. Bu düzenlemelerle güvenlik korucularımızın halk içindeki ve devlet içindeki itibarı daha da arttı. Görevinizi sonlandırarak emekliye ayrıldığınız bu günde, Türkiye Cumhuriyeti Devleti için bugüne kadar canınızı, malınızı ortaya koyarak verdiğiniz mücadeleden dolayı hepinize ayrı ayrı teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu.

Konuşmaların ardından, devam eden program akşamın ilerleyen saatlerinde sona erdi.