Ankara’da darbe girişimi sırasında Özel Hareket Daire Başkanlığı’nın uçakla bombalanması sırasında şehit olan Özel Hareket polisi Halil Hamuryen için memleketi Van’ın Erciş ilçesinde ailesi tarafından mevlit okutuldu.
Tekevler Caddesi üzerindeki çok amaçlı bir salonda düzenlenen yemekli mevlit programına Erciş Kaymakamı Mehmet Şirin Yaşar, Garnizon Komutanı Topçu Albay Murat Yalbır, Erciş İlçe Emniyet Müdürü Murad Hoş, Erciş İlçe Jandarma Komutanı Murat Acar, Tuşba Belediye Başkan Yardımcısı Necati Yertürk, AK Parti Erciş İlçe Başkanı Adnan Aydın, İlçe Milli Eğitim Müdürü Erol Şimşek, daire amirleri, özel hareket polisleri, şehidin ailesi ve yakınları ile çok sayıda davetli katıldı. Erciş Müftülüğü mevlithanları tarafından Kur’an tilaveti, mevlit ve ilahilerin okunmasının ardından Erciş Müftüsü Ziya Albayrak tarafından şehit için dua yapıldı. Daha sonra şehit polisin fotoğraflarından oluşan slayt gösterimi yapıldı. Gösterim esnasında salonda bulunan davetliler gözyaşlarına hakim olamadı. Şehit anısına davetlilere şeker, lokum ve Yasin-i Şerif hediye edilmesinden sonra yemeğe geçildi.
Yemek sonrası davetlileri kapıda uğurlayan şehit polis memuru Halil Hamuryen’in ağabeyi Celal Hamuryen, kardeşinin şehit oluşunun bugün 52. günü olması nedeniyle mevlit programı düzenlediklerini belirterek, başta ilçe kaymakamı olmak üzere teşrif eden davetlilere teşekkür etti. Şehit polis Halil Hamuryen’in evli ve 1 çocuk babası olduğu kaydedildi.