Van’ın Erciş Şeker Fabrikası Müdürlüğü ile Erciş İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü arasında imzalanan protokol çerçevesinde, ‘Tehlikeli ve Çok Tehlikeli’ işlerde çalışan işçilere yönelik 9 meslek dalında toplam 169 kişiye sertifika verildi.
Erciş Şeker Fabrikası Müdürlüğü’nde gerçekleşen belge verme töreninde konuşan Erciş Kaymakamı Mehmet Şirin Yaşar, şeker fabrikasının Erciş’in en büyük ekonomik değeri olduğunu belirterek, belge almaya hak kazanan işçileri ve emeği geçenleri tebrik etti.
Erciş Şeker Fabrikası Müdürü Erhan Özsu ise, mesleki eğitimlere dair yönetmenlik gereği fabrikanın çeşitli birimlerinde çalışan 169 mesai arkadaşının mesleki eğitimlerini aldığını belirterek, “Bu toplantıya katılarak bizleri onurlandıran ilçe kaymakamımıza, eğitimlerin düzenleme aşamasında bize her türlü destek ve kolaylığı sağlayan ilçe milli eğitim müdürümüze, mesleki eğitim müdürümüz ile emeği geçenlere fabrikam ve çalışanları adına teşekkür eder, işçi arkadaşlarımı tebrik ediyorum” dedi.
Erciş Mesleki Eğitim Merkezi Müdürü Veysel Sağlam ise, ‘tehlikeli ve çok tehlikeli’ işlerde çalışan işçilere yönelik 9 meslek dalında toplam 169 kişiye sertifika verildiğini söyledi. Sağlam, ayrıca yapı (İnşaat) sektöründe çalışanların ustalık belgesi olmayanların Çalışma Bakanlığı, Milli Eğitim Bakanlığı ile Sağlık Bakanlığı arasında imzalanan protokol çerçevesinde çevre il müdürlüklerine başvuru yapmaları gerektiğini belirterek, başvuru yapılmasının ardından çevre il müdürlüğü, İş-Kur vasıtasıyla açılacak kurslarla belgelendirmelerin yapılacağını bildirdi.
Konuşmaların ardından, belge almaya hak kazanan 169 kişiye sertifikaları protokol üyeleri tarafından verildi. Yapılan törene Erciş Kaymakamı Mehmet Şirin Yaşar, Erciş İlçe Milli Eğitim Müdürü Erol Şimşek, Erciş Şeker Fabrikası Müdürü Erhan Özsu, Şeker-İş Erciş Şube Başkanı Yavuz Şahin, Erciş Mesleki Eğitim Merkezi Müdürü Veysel Sağlam ile belge alan işçiler katıldı.