Van’ın Gevaş Belediyesi tarafından şehir merkezinin granit taşları ile döşenmesi halkın takdirini aldı.
1923 yılından beri bir ilçe olan Gevaş’ın çarşı merkezinin granit taşları ile döşenmesi, ilçe halkının takdirini aldı. Yıllardır çarşı merkezinde çamurdan, tozdan ve çukurlardan dolayı sıkıntı yaşayan ilçe halkı, gerek çarşı merkezi ve gerekse ana yollarda yapılan çalışmalardan dolayı mutluluklarını dile getirdi. İlerleyen yaşına rağmen ilk defa ilçede hakkıyla bir hizmetle karşılaştığını belirten 65 yaşındaki Hüseyin Şahin adlı vatandaş, “Ben 65 yaşındayım. Bu yaşıma kadar hiçbir belediye başkanından böyle bir hizmet görmedim. Allah yapandan da, yaptırandan da, sebep olandan da razı olsun” dedi.
“2016 yılı Gevaş için atılım yaptığımız bir yıl oldu”
Yapılan çalışmalar hakkında açıklamada bulunan Gevaş Belediye Başkanı Sinan Hakan ise, 2014 yılında göreve geldiğinde kendilerini bekleyen en önemli problemlerden birinin çamurlu sokaklar olduğunu belirterek, “Sadece mahalleler değil, ticaretin döndüğü, esnafın olduğu noktada da çok büyük problemdi. En büyük hedefimiz, şehir merkezini peyzaj anlamında kaldırımlarla, yollarla yaşanılabilir bir kent hale getirmekti. Bizlerde bu noktada projelerimizi, programlarımızı o yönde yaptık. Gerek kardeş belediyecilik projeleri gerekse bakanlıklar üzerinden yaptığımız projeler ile 2016 yılı Gevaş için çok büyük atılım yaptığımız bir yıl oldu. Çok mutluyuz” dedi.
Samsun Büyükşehir Belediyesi’nin yardımları ile 10 bin metrekarelik çarşı merkezinin tüm ara yollarla birlikte granit taşlarla döşendiğini ifade eden Hakan, “Gevaş’ın tarihine ışık tutacak, o estetiği yaşatacak ve kenti bir kimyaya kavuşturacak çalışmalar yapıyoruz. Van’da şu anda böyle bir çalışma yok. Bunun haricinde şehir meydanımızda bir saat kulesi olacak. Üzerinde Gevaş’ı betimleyen kabartmaların olduğu bir çalışma olacak ve bu da Van’da bir ilk olacak” şeklinde konuştu.
Çalışmaların ve hizmetin halkın yüzüne tebessüm olarak yansıdığının altını çizen Başkan Hakan, “Hani bana hep söylerlerdi. Sizi ne mutlu eder? Bana hemşerilerimin mutluluğu mutlu eder. Esnafımızın hemşerilerimizin yüzündeki o tebessüm, tüm süreçte yaşadığımız sıkıntıları unutmamıza vesile oluyor. Gevaşlı olarak mutluyuz. 2016 yılı bizim için toparlanma yılı oldu. Hedefimiz de buydu. Önümüzdeki yıllarda kırsal mahallelerimize yönelik çalışmalarımız olacak” ifadelerini kullandı.
“Çizmeli dönemden, çoraplı döneme geçtik”
1923 yılından bu yana ilk defa çarşı merkezinde granit taşı gördüklerini ifade eden Şevket Yücel adlı esnaf ise “Geçen seneye kadar çamurdan dolayı buralardan geçilmiyordu. Burada çizme ile dolaşırken şimdi ise çorapla gezebiliriz” ifadelerini kullandı.
Selami Ergörmüş adlı esnaf, “Şu anda görsel yönüyle bile gözümüze hoş geliyor. Bu bile insanı mutlu ediyor. Daha önce çamur, toz, çukurlar vardı, araçlarımızı bile çıkaramıyorduk. Allah yapanlardan razı olsun” derken 20 yıllık esnaf Nihat Hizarli ise “Gevaş, yaklaşık 95 yıllık bir ilçedir. Her bir belediye başkanı bir gün bile çalışsaydı 95 gün yapardı. Bu belediye başkanı, 95 günde bu hizmeti yaparken diğerleri 95 yıl boyunca bir çivi bile çakmadılar” şeklinde konuştu.