Gümrük ve Ticaret Bakan Yardımcısı Fatih Çiftci, Muradiye’ye ziyarette bulundu.
Van’ın Muradiye ilçesine ziyarette bulunan Gümrük ve Ticaret Bakan Yardımcısı Fatih Çiftci, AK Parti İlçe Başkanı İbrahim Vanlı, Gençlik Kolları Başkanı Selçuk Yay ve kalabalık bir grup tarafından karşılandı. İlçe AK Parti binasına geçen Fatih Çiftci ve beraberindekiler burada kadın kolları teşkilatı tarafından karşılandı. Burada bir konuşma yapan Fatih Çiftci, "Bu sıcak karşılamadan dolayı hepinizden Allah razı olsun. Burada bulunmaktan gurur ve şeref duyuyorum. Muradiye bizim için çok çok önemlidir. Muradiye’ye karşı çok özel bir sevgim var. Ercişli olmama rağmen hiçbir zaman Muradiye’yi Erciş’ten ayrı tutmadım. Bugün Van’a gelince muhakkak Muradiye ilçemize de uğramak istedim. Muradiye hep yanımızda oldu ve olmaya da devam ediyor. Allah hepinizden razı olsun. Bir talihsizlik, bir sıkıntı yaşadık. İnşallah sizlerin bu gayretleri bu uğraşlarıyla çok daha güzel ve hayırlı günler bekliyoruz. Muradiye’nin çok özel bir yeri var, mayası çok temiz, insanların AK Partiye çok özel sempatisi vardır. Muradiye AK Partinin bir kalesi gibiydi inşallah yine öyle olacak ve daha güzel ve refah günler görecektir" dedi.
Memleketteki sıkıntıların, sorunların herkesi etkilediğini söyleyen Çiftci, "Eğer ki burada şimdi bir AK Parti belediyesi olsaydı Muradiye’nin gelişimi bambaşka olacaktı. Hiçbir şey olmasaydı bile burada huzur olacaktı, insanların birbirlerine bakış açısı bir başka olacaktı. Çünkü AK Parti demek, güven demek, huzur demek, iş demek ve Muradiye buranın en merkezi bir yeri olacaktı. Şimdi gelinen nokta, insanların bakış açısı değişti, konuşulmayan her şey konuşulmaya başlandı. Çok iyi niyetle, samimiyetle ve Cumhurbaşkanımızın, Başbakanımızın imanıyla, vicdanıyla, samimiyetiyle ortaya koymuş olduğu bir süreç vatandaşlarımızda hemşehrilerimizde dostlarımızda çok büyük bir heyecan yaşattı. Fakat bu heyecanı bu bölgedeki insanlarımıza çok gördüler. Bu süreci zehirlediler, bu sürecin doğru gitmesini engellediler. Çünkü bu süreç devam etseydi huzur gelecekti, terör bitecekti, bunu da çok iyi biliyorlardı. Çünkü AK Parti demek istihdam demek gelişim demek iş demek huzur demekti bunu da çok iyi biliyorlardı. Bu süreç tamamlanınca uluslararası güçler düğmeye bastılar ve basmayla birlikte Türkiye’nin her noktasında olduğu gibi bizim bölgemizde de sıkıntılar ortaya çıkmaya başladı. Ama ben diyorum ki öncelikle milletimizin sağduyusu, feraseti ve devletimizin gücü Cumhurbaşkanımızın, Başbakanımızın 65. Hükümetinin o duruşuyla birlikte eskiden daha çok güzel günler bizi bekleyecek. Hem yatırım açısından, hem esnafımız açısından, hem siyasetimiz açısından güzel günler bizi bekleyecek. Bunun için hepimiz birlikte kendi kendimize sahip çıkmamız lazım. Hep birlikte çocuklarımızın ve ailelerimizin geleceğine sahip çıkmamız lazım" şeklinde konuştu.
Program sonrasında AK Pati Gençlik Kolları Başkanı Selçuk Yay ve üyeleri Çiftci’ye bir tablo hediye ettiler. AK Parti İlçe Başkanı İbrahim Vanlı uzun süreden beri her şeyi hazır olan üniversite yolunun yapılmasında hala bir hareket görülmediğini, ilçeye Sosyal Güvenlik Kurumu’na ait bir şubenin açılması isteğini ve kadastronun Erciş’e gitmesinin buradaki vatandaşların kadastro konusunda büyük sıkıntılar çektiğini dile getirerek, Çiftci’den yardım istedi.
Daha sonra parti binası önünde vatandaşlarla bir araya gelen Çiftci, burada vatandaşlarla konuştu, sıkıntılarını ve isteklerini not aldıktan sonra ilçeden ayrıldı.