Van’ın Gürpınar Gürpınar Esnaf ve Sanatkarlar Odası (ESO) Başkan vekili Faruk Yavuz, bolluk ve bereket ayı olan Ramazanın bile işlerinin iyi gitmediğini, bu durumdan artık bunaldıklarını belirterek dert yakındı.
Gürpınar ESO Başkan Vekili Faruk Yavuz, Ramazan ayı nedeniyle ilçe esnafını gezdi. Beraberindeki heyetle esnafı gezip sıkıntılarını dinleyen Yavuz, “İlçemizde faaliyet gösteren esnafımızı tek tek gezerek dertlerini, sıkıntılarını dinledik. Ramazan ayı olmasına rağmen işlerin çok durgun olduğunu, esnafımızın iş yapamadığını gördük. Herkes Ramazan ayında işlerin yoğunluğu nedeniyle harıl harıl çalışırken, ilçe esnafımızın dert yakınmaktan başka yaptıkları işleri yok” dedi.
Sıkıntının büyük marketlerden ve belediye otobüs seferlerinden kaynaklandığını ifade eden Yavuz, “Küçük bakkallarımız bitme noktasına gelirken, minibüs esnafımız da kontak kapatma aşamasına geldi. Birçok esnafımız, artık hiçbir ödemesini yapamaz duruma geldiklerini söylüyorlar. Bizde bu sıkıntılarına çözüm bulmaya çalıyoruz. Çiğ köfte satan esnaf bile bu ayda iş yapamıyor. Biz esnaf odası olarak elimizden geleni yapmaya çalışıyoruz. İlçedeki esnafımızın toparlanması ve ayakta kalması için gerekli tüm görüşmeleri yapıyoruz. Bu konuda herkesin duyarlı olmasını bekliyoruz” şeklinde konuştu.
Esnaf Kefalet Kooperatifi tarafından verilen faizsiz kredilere de değinen Yavuz, “Daha önce esnafımızın 30 bin TL’lik krediyi 36 ay vade ile 3 ayda bir ödeme imkanı vardı. Şimdi ise bu değiştirilerek 36 ay vade yerine 18 ay vade, 3 aylık ödeme yerine de her ay ödeme şekline çevrildi. Esnafımız ödeme zorluğu yaşayacağından dolayı faydalanamıyorlar. Bunun bizimle bir alakasının olmadığı gibi yetkililerden bir an önce uygulamanın değiştirilmesini ve tekrar eski uygulamanın getirilmesini istiyoruz” ifadelerini kullandı.