Van’ın Gürpınar ilçesinde ‘İstiklal Marşı’nın Kabulü ve Mehmet Akif Ersoy’u Anma Günü’ kutlandı.

Necip Fazıl Kısakürek Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi tarafından İstiklal Marşı’nın kabulü ve Mehmet Akif Ersoy’u Anma programı düzenlendi. BİST Kız YİBO Konferans Salonunda düzenlenen program, saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı. Kur’an-ı Kerim tilaveti ve günün anlam ve önemini belirten konuşmaların ardından konuşan Gürpınar Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili Osman Doğramacı, çocuklara Mehmet Akif’in ruhunu üflemek gerektiğini belirterek, “Bizde hilal güneşten daha önemlidir. Çünkü bizde güneş beden, hilal de ruhtur. Ruhsuz bedenin bir anlamı olmadığı gibi, hilalsiz bir güneşin de anlamı yoktur. Bugün de bir hilal uğruna nice güneşler batıyor. Bugün Mehmet Akif günüdür. Mehmet Akif aslında bir Kur’an şairidir. İstiklalin ruhunu Kur’an’da görmüş bir şairdir. Onun yazmış olduğu eserlerde Kur’an’ı nakış nakış görürsünüz. Mehmet Akif, Çanakkale Mahşeri’ni anlattığı şiirde aslında Çanakkale’yi hiç görmemiş ama ruhunu çok net bir şekilde bizlere ifade ederek milleti akın akın İstiklal Savaşına davet etmiştir. Mehmet Akif bu ruhuyla aslında bizlere de bir ruh üfler. Eğer bizler o ruha sahip olamazsak bu vatana da sahip olamayız. Çocuklarımıza daha erken yaşta bu ruhu üflememiz gerekiyor. Bugün nice Mehmetçiğimiz, dünyanın her yerinden gelen ve sınırlarımızı haçlı seferlerindeki gibi kuşatanlara karşı ataları gibi karşılık vermektedir. Bizler bugün bir haçlı seferi ile karşı karşıyayız ve bu zihniyete karşı koyacak dünya üzerinde başka bir millet ve yürek de yok. Hilali yaşatma ruhu bizde olduğu sürece bu milletin karşında kimse duramaz” dedi.

Konuşmalarında 15 Temmuz gecesine de değinen Kaymakam Doğramacı, “Eğer 15 Temmuz’daki cepheyi kaybetseydik, bugün Afrin, Membiç ve birçok yerde belki bu mücadeleleri yapmazdık ve bugün mücadele verdiğimiz teröristler Ankara, İstanbul, Van hatta Gürpınar’da olacaktı. O zaman hiç biriniz rahat uyuyamayacaktınız” ifadelerini kullandı.

Şiirlerin okunduğu, tiyatro gösterilerinin sunulduğu programa, Gürpınar Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili Osman Doğramacı’nın eşi Hatice Doğramacı, İlçe Jandarma Komutanı Binbaşı Haluk Çakaroğlu, İlçe Emniyet Müdürü Şener Karaboğa, İlçe Milli Eğitim Müdürü İbrahim Seçkin, okul müdürleri, öğretmenler ve öğrenciler katıldı.