Sivas’tan hac ibadetini yerine getirmek için Müftülük kanalıyla kutsal topraklara giden 280 kişilik hacı kafilesi kutsal topraklara uğurlandı. Yoğun bir kalabalığın oluştuğu uğurlama töreninde yakınlarıyla vedalaşan hacı adayları duygusal anlar yaşadı.

Hacı adaylarını uğurlamak için Şehirlerarası Otobüs Terminali’nde tören düzenlendi. Kur’an-ı Kerim okunmasının ardından konuşan Müftü Recep Şükrü Balkan, hacı adaylarına önemli uyarılarda bulundu. Balkan, haccın sabır gerektiren bir ibadet olduğunu, bunun için her hangi bir sebeple karşılaşılan olumsuzluklara sabır gösterilmesi gerektiğine işaret etti.

Yoğun bir kalabalığın toplandığı uğurlama töreninde yakınlarıyla vedalaşan hacı adayları duygusal anlar yaşadı. Daha sonra yapılan dua ve okunan ezanın ardından hacı adayları kutsal topraklara gitmek üzere otobüslerle Sivas Nuri Demirağ Havaalanı'na uğurlandı. Buradan da hacı adayları havayoluyla kutsal topraklara uçtu.

Sivas’tan Medine’ye hareket eden toplam 280 hacı adayı içinde 8 din görevlisinin bulunduğu belirtilirken 43 gün sürecek kutsal yolculuk sonrası hacıların memleketlerine dönecekleri kaydedildi.

Düzenlenen törene Belediye Başkanı Sami Aydın ile hacca gidecek kafilede yer alan hacı adaylarının yakınları katıldı.